Fűszer és Lélek

Szederfagyi, hello Hegyalja!

Kicsit elutazom, muszáj sétálnom a Sátorhegyek között, meghallgatni az erdőbényei harangozást, lógatni a lábamat a Bodrogba, (ha már…egyébként ott fogom moderálni a verseket minden reggel Sárospatakon) bort iszogatni a pince mélyén, magamhoz ölelni Dorkát Patakon. Remélem vargányával teli a Zemplén, felkaptatok a Felhegybe, lenézek a Mulatóról, fát ültetek nagyanyám sírja mellé. Kicsit biztosan meg is hatódom majd, mint mindig, és megpróbálom magamba szívni egy évre a nyugalmat. Talán megnézem a haszidot Újhelben, sőt sátorozni is fogunk a gyerek kedvéért.
Hazafelé magamhoz veszem a hónapokkal ezelőtt lefoglalt mézet, megismerem Chiliit, és elviszem Dávidot a miskolctapolcai Barlangfürdőbe.
Napok óta 20 órát ülök a gép előtt, kifolytak a szemeim 🙂 Reggel még elmegyek a barátaimhoz, sütünk kacsát, és libát, gyújtunk gyertyát, köszöntjük a szombatot, de aztán szombatszegő leszek, és autópálya matricát veszek. Jaj, micsoda rím: leszek, veszek.
Jut eszembe, eddig több mint 900 vers érkezett a Versíró Versenyre, van egy pár gasztro téma is, sőt, egyik bloggertársunk is írt egy gyönyörűt.
Hogy valami recept is legyen itt, feldobom a szederfagyit. Tudom, tudom, nem valami nagy durranás, de finom. És hideg.
Igyekszem majd valamit irogatni, ha mást nem az aznapi pincetesztet felteszem, és ha valakinek van valami jó tippje, hogy melyik helyet nem szabad kihagyni, az ne fogja vissza magát, ossza meg velem bátran!
Hozzávalók:
2 dl natúr joghurt 50 dkg szeder
15 dkg cukor
1 tk citromlé
2 ek szederpálinka
Óvatosan keverem össze a hozzávalókat, majd a fagyigép elvégzi helyettünk. Ha nincs, akkor a szeder összetörése nélkül beleteszem egy műanyagdobozba, benyomom a fagyasztóba, majd óránként átturmixolom. Legalább ötször kell megismételni, de az eredmény nem marad el!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Gabah says:

  Tadaaaaam! Gondolom ezredszer már:http://piazza-piazza.blogspot.com/2008/08/n.htmlSok-sok szeretettel Neked, Eszter!Pihenj sokat!Jaj, picit irigyellek, nekem Erdőbénye már majdnem otthon…na jó, nagyon majdnem 🙂

 2. florentine says:

  Eszter, gyönyörű ez a tálka!

 3. fakanal says:

  nyaralj jól! egy kis mézre én is vevő lennék…

 4. alimenta says:

  Eszter, ez annyira gyönyörű, hogy nyomban át is vettem: jegkremek.blogspot.com/2008/08/szederfagyi.htmlHa ezt így nem szabad, vagy nem szeretnéd, csak szólj. Jó pihenést!

 5. zsuzska says:

  jo nyaralast. Ne is lassunk gep kozelben, mert pihenni kell. (most magam ellen beszelek)Ude, kisimult Esztert varunk vissza:)

 6. Zsuzsa says:

  Eszter, kezdd a vargányával, lassanként lecseng a hullám! Jó pihenést! 🙂

 7. mithrile says:

  Köszi, éppen van némi szeder a hűtőben, de már valószínű, hogy fagyi lesz belőle:)

 8. Erzsebet says:

  Jó nyaralást kívánok! Olvastam azErdőbényéről írt posztodat, nagyontetszett. Megnéztem a falu honlap-ját és több könyvet is olvastamróla. Valószínű, mi is elmegyünkkirándulni. Én nem jutok el egzo-tikus helyekre, de a mi régiónkbanis van sok szép látnivaló. Nagyonszeretem a természetet, a falusiéletet és a szőlőhegyeket is. Mostvan szabad időm, Miskolc-Tapolca isegy óra sétára van a lakásomtól, oda is többször kimegyek. Dávidnagyon jól fogja magát érezni Ta-polcán. Tavaly nyílt egy bobpálya,pónilovagolni is lehet a gyerekek-nek, jó a játszótér is, új hintákvannak.

 9. "saját levében" says:

  Gratulálok a füledhez! Újhelt úgy írtad ahogy a bennszülöttek használják.

 10. Erzsebet says:

  Én is csatlakozom névtelenhez, olvas-tam a híreket, gratulálok!

 11. spajzcetli says:

  …Tállyán a http://www.oroszlanos.hu/ ne maradjon ki!!!…Én már Witzigmann előtt másfél évvel korábban felfedeztem!…Tartalmas élményeket, jó pihenést!…

 12. Sajátleviben, ez csak azért lehet, mert részben odavaló a család.

 13. Mishmesh,alias Dorka says:

  Eszter, hívj majd:))Kedden 12-én Miskolcról hazafelé jövet én is úgy megnézném Bényét is:)Ha ott lesztek.

 14. Mishmesh,alias Dorka says:

  Van egy csomó szedrem hátul a gazosban, meg is nézem mennyire érett meg, kipróbáljuk ezt a fagyit.

 15. vica says:

  feltöltődős, pihenős, jó levegős és sok szépet látós nyaralást, Eszter!

 16. chilii says:

  Lorien is erre tart, úgyhogy kibontakozni látszik egy mini GBT! 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!