Fűszer és Lélek

Lecsó bográcsban

Mint ahogy előre elterveztük, vasárnap délelőtt összejöttünk Mirelléékkel egy jó lecsó erejéig. Féltem a dologtól, mert a pénteki időjárás előrejelzés még 37 fokot mondott, amit vasárnap reggelre 38 fokra módosítottak. Már láttam is lelki szemeim előtt, ahogy megfövünk saját levünkben, vagy rosszabb esetben teljesen elpárolgunk a föld színéről. Aztán csodálkozva állapítottuk meg, hogy a Hármashatárhegyen majdnem hűvös van. (Most meg szakad az eső, és holnapra max. 20 fokot jósolnak!)
Mivel Mirelle már kifaggatta az olvasóit, hogy ki hogyan csinálja a lecsót, úgy döntött, hogy kacsazsíron megforgatott házi tarhonyával főzzük. Nekem pedig nagyon bejött az a lecsó, amit a múltkor főztünk, úgyhogy vittem füstölt sajtot.
A gyerekek tűdériek voltak, először fociztak, aztán palacsintát sütöttek a hamuban, ettől úgy néztek ki mint a kéményseprők. Végül ugyanabban a pillanatban fogyott ki belőlük az üzemanyag, és ugyanabban a másodpercben kezdtek el tűdérből ördöggé változni 🙂
Hozzávalók:
2 kg paprika
1 kg paradicsom
0,5 kg hagyma
20 dkg füstölt szalonna
2 szál füstölt kolbász
só, bors,
2 ek pirospaprika
2 kk kömény
Elfelejtettem fokhagymát vinni, pedig jó lett volna 2 gerezd bele.
A szalonnát kiolvasztottuk, majd hozzákevertük a vastagabb karikákra vágott hagymát. Mikor a hagyma megpuhult levettük a lángról a bográcsot, és belekevertük a pirospaprikát. Ráöntöttük a negyedekre vágott paradicsomot. Mikor a paradicsom már félig szétfőtt, beledobtuk a fűszereket, és a paprikát is. Kellett önteni rá egy kevés vizet is.
A végén szórtuk bele a kolbászt, azt is főztük pár percig, majd a tarhonyára szedtük, és a tetejét megszórtuk füstölt sajttal. Szerintem nyolc felnőtt jól lakott volna belőle.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Tényleg, kutya is volt, de szegény nagyon csöves loncsos-bozontos volt.

  2. Hobbiszakács says:

    Ilyen ügyes statisztákkal könnyű lecsót fotózni 🙂 Köszönöm a tippet!

  3. Millie says:

    Ééééééééédesek a lurkók! :-×

  4. Anonymous says:

    A kömény nekem is újdonság a lecsóban, de biztos nagyon jó lehet benne. Tulajdonképp úgy vagyok a lecsóval, mint Gombóc Artúr a csokival. : ))Bár nem kapcsolódik a lecsóhoz, de a főzéshez mindenképp: Ajánlom megtekintésre mindenkinek-szerintem zseniális!http://www.eatpes.com/western_spaghetti.html

  5. Egészbe tettük bele, én mindig teszek, és a pörköltbe is egy keveset.TÉNYLEG JÓ A VIDEÓ!Hobbiszakács, ez a titka mindennek 🙂

  6. loislane says:

    Na, ez bármikor jöhet. Most, hajnalok hajnalán is tudnék enni lecsót!

  7. Mennyei Manna says:

    Van számodra egy meglepetésem a blogomban!:)Üdv: Szintia

  8. Judit says:

    Édesek a gyerekek mind, lecsó pedig csak jó lehet. Megint egy szívemnek kedves poszt. 🙂

  9. Mirelle says:

    Gyerekkel és kutyával el lehet adni bármit….;)Nagyon kellemes volt a hely is, a társaság is. Igaz, a Nők olyan mocskosan kerültek haza, mint még soha, de ez is belefért még…

  10. Zsuzsa says:

    Jó lehetett! Összes gyerkőc nagyon helyes!Köményt egyben vagy őrölve tettétek bele? Újdonság nekem a lecsóban,


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!