Fűszer és Lélek

Sárgadinnyéből jéghidegen


37 fokot mondanak vasárnapra, és én már most stresszelem magam rajta. Ilyenkor még a strandon is rettenetes a meleg, de a városban megáll az élet. Mi főzni fogunk Mirellével és a nőkkel, méghozzá lecsó hegyeket. Majd messziről kevergetem a bográcsot 🙂 Szerencsére tüzet rakni nem tudok, nem úgy mint Mirelle, de a férjemnek is megy, úgyhogy ezt már előre megnyerte, mégiscsak ő a férfi!
Ilyen időben még egy nagyon könnyű fröccs is könnyen az ember fejébe száll, de napnyugta után mégis jól esik valami alkoholos ital. Szert tettem kétféle nagyon finom bodzapálinkára. Nem, nem azt kell inni, de rájöttem, hogy mennyire jó a sárgadinnye, rum helyett bodzapálinkával lelocsolva.
Görgette tovább az agyam a gondolatokat, és a bogyós pálinka íz valami bogyós gyümölcsöt is kívánt. Ezért aztán összeturmixoltam a pálinkával meglocsolt dinnyét, és külön a joghurtot szederrel, és ribizlivel. Kicsit édesítettem, reszeltem bele egy kevés citromhéjat, aprítottam bele pár mentalevelet, és rétegesen pohárba töltöttem. Esténként ezt itatom a vendégekkel, és nagyon hálásak érte.
Hozzávalók 4 pohárhoz:
2 kicsi sárgadinnye
4 ek bodzapálinka (bármilyen gyümölcspálinka jó)
1 l natúr joghurt
20 dkg szeder
20 dkg ribizli
8 mentalevél
4 ek méz
1 citrom reszelt héja
Az e heti HOT!-ban ribizlis vaníliafagyit készítettem.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. aliz says:

    itt, délen. már ma is 37 fok volt- de én csak natúran készülök felvágni sárgadinnyét a hűtőből – szégyenszemre(?)a fotókban meg itt gyönyörködök (hozzá)

  2. Mirelle says:

    Jól is néz ki! :)Azt hiszem vasárnap tényleg a férjed lesz a tűzmester, mert a Nők azt tervezik, hogy bújócskázni fognak a Dáviddal és kissé parázok, hogy túl jól el fognak bújni…..

  3. A bogyós pálesz volt az :-)Mirelle, mi csak lógatni fogjuk a lábunkat!

  4. mithrile says:

    Hű, én is sárgadinnyéztem mostanában, bár én jegesen, de ez a réteges istenien néz ki és biztosan nagyon finom:))Nálunk most gyűlik össze egy hétre!! az egész család, lehet bevetek valami ilyesmit:))

  5. Anonymous says:

    Nagyon jól néz ki,biztos az íze is profi…Hol lehet “szert tenni” bodzapálinkára?:-)Nóri

  6. Anonymous says:

    Szia Eszti!!! De kis ugyi vagy… megint ehes lettem, ahogy megneztem az oldalad… 🙂 puszik, unokatesod: JJ

  7. helen says:

    Szeretek mindenféle itókákat, a sárgadinnyét meg aztán főleg… Gyönyörű tálalással. Nem bírok neki ellenállni.

  8. frazon zsófia says:

    húúú. az a dinnyés, de csudás! már szinte várom, hogy 37 fok legyen :/(más: a héten átvettem a sárgabarack verseny kreatív vadjutka díját – az is narancssárga! mint a dinnyeréteg. gondoltam is, hogy a sok csudás együttálláson felbuzdulva, csinálok belőle valami kis huncut postot, kreatív gasztoszíntan címen 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!