Fűszer és Lélek

Nyari teszta cukkinivel, padlizsannal, paradicsommal

Más is van úgy vele, hogy néha eszébe jut valami étel, és csak a hozzávalók körvonalazódnak, de az elkészítés módja sehogy sem akar összeállni?
Cukkini, paradicsom, és padlizsán repkedtek a lelki szemeim előtt, de nem akartam egyszerű ragut, vagy ratatouillet főzni. Aztán rájöttem, hogy tészta lesz az alap. De nem akármilyen, hanem valami olyan, amibe harapni lehet, ami frissen fő, és a saját kezemmel gyúrtam. Várt a hűtőben egy nagy csokor zsálya is, amihez szerintem nagyon illik a vaj, úgyhogy vajat is kellett bele tennem.
Meg is született a könnyű nyári vacsora. Tésztanyújtó gép nélkül is nyugodtan nekiállhat bárki, ugyanis ezt a fajta tésztát nem kell vékonyra nyújtani.
Hozzávalók a tésztához 4 személyre:
2 egész tojás
20 dkg liszt
Jó feszültség levezető egy kis tésztát meggyúrni, de legközelebb 25 fok felett inkább elnapolom a dolgot. A lisztből és a tojásból kemény tésztát gyúrtam, beliszteztem, és egy órát fóliával lefedve pihentettem. Kinyújtottam 3-4 mm vastagra, és 2X2 cm-es kockákra vágtam. A végén a kockák közepét a mutató és a hüvelyk újjam között kilapítottam, és a tésztát lobogó forró, sós vízben kifőztem. A tésztába nem kell só.
Hozzávalók az “öntethez”
1 közepes cukkini
1 közepes padlizsán
50 dkg koktélparadicsom
1 fej fokhagyma
0,5 dl olívaolaj
10 dkg vaj
só, bors, szerecsendió
friss zsálya, vagy rozmaring
10 dkg fekete olajbogyó
2 citrom leve
A cukkinit és a padlizsánt felkockáztam, majd vaj és olívaolaj keverékén kicsit megpirítottam. Összezúztam a fokhagymát, rádobtam a zöldségekre, sóztam, borsoztam, majd rádobtam a félbevágott paradicsomokat is. Reszeltem rá egy kevés szerecsendiót, és elzártam a lángot. Belekevertem a vékony csíkokra vágott zsályát, és az olajbogyót, majd összeforgattam a tésztával. Csak az asztalon nyomtam rá a citromot.

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszönöm!A nyári rizs nálunk is megy, azóta is 🙂 Örülök, hogy ízlik!

  2. Zsuzsa says:

    Épp tegnap jutott eszembe a nyári rizsed, hogy azt is kéne újra készíteni. Nálunk nagyon bejött, tavaly legalább 5x csináltam.

  3. "saját levében" says:

    Ez a padlizsános fotó, csúcs! Gyönyörűen látszanak a textúrák!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!