Fűszer és Lélek

Borjú fűszeres kenyérmorzsában

Gordon „f-word” Ramsay receptjét fél éve próbáltuk először, és azóta többször ismételtük. Az eredeti fehér lepényhalból készült, de szerdán Budapesten nem árultak olyan halat, amit emberi fogyasztásra alkalmasnak találtam volna.
A csirke unalmas, a bárány drága, maradt a borjúkaraj. Ujjnyi vastag szeletekre vágattam a hentessel, és egy éjszakára bepácoltam. Bedörzsöltem borssal, fokhagymával, citrom reszelt héjával, rányomtam fél citrom levét, és bekentem vékonyan olívaolajjal. Zsírpapírba csomagolva pihentettem felhasználásig.
Másnap összeturmixoltam:
egy csokor bazsalikomot
egy ág rozmaring leveleit
6-7 nagy zsályalevelet
két marék rukolát
4 gerezd fokhagymát
1 dl olívaolajat
borsot
Késes robotgépben apróra vágtam fél szikkadt bagettet, és összekevertem a pesztóval.
Szárazon felforrósítottam egy vastag fenekű serpenyőt, közben letörölgettem a pácot a húsról, és 1,5-1,5 perc alatt pár csepp olívaolajon megsütöttem mindkét oldalát. Ne süssük túl, az a borjú halála! Ráhalmoztam a fűszeres kenyérmorzsát, és grill alá toltam öt percre.
Köretként csak valami zöldsalátát ajánlok hozzá, citrommal, olajjal.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Ez a morzsás dolog nagyon jónak tűnik. El is tudom képzelni a vega változatát: gomba, és ajt előgrillezve, majd befejezéseként a morzsával tovább sütni.Vega Réni

  2. Anonymous says:

    Szia Eszter! Találkoztál már ezzel a hellyel? http://www.bagelbar.hu/Judit


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!