Fűszer és Lélek

Anya, Horasz, ez isteni volt!

h-kolbász

Péntek délután összejöttünk hárman, Gabojsza, Horasz, és én, hogy megtanuljunk hagymát vágni 🙂 Horasz volt a mester, mi pedig a tanítványok. Remélem sikerül is elsajátítanom ezt a fontos konyhai fogást, mert egyenlőre meglehetősen gyenge vagyok a dologban, de nem csüggedek akkor sem, ha sok hagymát kell vágnom, hiszen ezért teremtette Isten a robotgépet. Na ugye!
Horasz pajtás egy üveg Nyakas Chardonnay-val kívánta oldani a hangulatot, és milyen jól tette!
Gabojsza pedig igazi pakkal érkezett. Úgyhogy én már el is mondhatom, hogy megkaptam a Pay it forward csomagomat!
Mi volt a csomagban?
Egy nagy szál házikolbász, egy üveg lekvár, és egy üveg bor. Mintha csak Piroska jött volna a nagymamához.
A kolbász illatos, füstös, épp tökéletesen füstölt, megfelelően fokhagymás, és vadhús is van benne. Azt hiszem, jól mutatja a minőséget a kép, és főleg az, hogy egy hosszú szálból már csak ilyen kevés maradt az örökkévalóságnak. És azóta az is elfogyódott valahogy…
A lekvár pedig igazi meglepetés nekem. Én ugyanis nem vagyok nagy jam fogyasztó, szinte csak süteménybe szoktam tenni, és házi lekvárt még soha nem főztem be. Tudni kell, hogy Gabojsza úgy adta ide a lekvárt, minta csak egy doboz gyufát adott volna, és igazán semmiség lenne az egész. Ok, értem én, hogy nem akarta fényezni magát, de azért egy pár bevezetőszót mondhatott volna, hogy tudjam mire számítsak. 🙂
Szóval chilis erdeigyümölcsről beszélgetünk éppen. Nyami! Tényleg csak áradozni lehet róla, annyira finom. Szerencsére nem olvassa az anyósom a blogomat, úgyhogy bátran leírhatom, az ő eperlekvárja a nyomába sem ér! Milyen bátor vagyok.
Kiderült, hogy mindhárman ugyanúgy gondolkodunk a borokról, úgyhogy este iszom is egy pohár fehéret a kellemes este emlékére. Köszönöm fiúk, lányok!
Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    …hogy ne csak a nyálunk csorogjon, hanem a könnyünk is:) én a hagymát, ha finomra kell szelni nagy lyukú reszelőn szoktam. tökéletes!(csak lenne már internetem… busong Micimackó egy nagyváros melletti kisfaluban… le a t-csoporttal!)

  2. gabojsza says:

    Lassan én is múltidőben beszélek róla…még jó, hogy az alapanyag érik augusztus közepéig, így lehet utánpótolni:-)))

  3. Rum is van benne? Azt észre sem vettem. Nagyon finom. Volt.

  4. frazon zsófia says:

    húú, klassz! nagyon köszzs

  5. gabojsza says:

    Kedves chilii és Zsófia, a rumos-chilis erdei gyümölcs lekvár receptje itt olvasható: http://href.hu/x/62ay

  6. frazon zsófia says:

    akkor már ketten vagyunk itt ácsorogva a gasztroblog univerzum kapujában!

  7. frazon zsófia says:

    a chilis eredeigyümölcs lekvár receptje titkos? nagy befőző magam sem vagyok, ráadásul abban vagyok a legjobb, amit én magam csak lökögetek a kalácson (citrusfajták), de ez a chilis verzió felébresztette a bennem lakó medvét. valaki megszán? :o)

  8. chilii says:

    azért majd ezt a chilis lekvár receptet osszátok már meg velem is! köszi 🙂

  9. gabojsza says:

    Eszter, kedves vagy:-)Mi is áradozhatunk az isteni challah-ról és sóletről, amivel vendégül láttál:-)))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!