Fűszer és Lélek

Karalábéleves

Itt a nyár, tele a piac friss, vajpuha, édes karalábékkal. A kötelező töltött karalábé már elkészült, most eljött az ideje a levesnek. A zöldborsóleves után ez a másik kedvencem.
Van aki nem tesz bele paprikát, én szeretem ha van egy kis színe, de ez az íz szempontjából teljesen mellékes.
Hozzávalók:
2 karalábé
2 fej kisebb hagyma
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 ek liszt
2 tojás sárgája
só, bors
szerecsendió
1 kk pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
A karalábét felkockázom, és az apróra vágott hagymával együtt megdinsztelem. Megszórom a liszttel, paprikával, sózom, borsozom, és felöntöm egy liter vízzel, vagy ha van otthon alaplé, akkor azzal. Beledobom az összezúzott fokhagymát is.
Mikor a karalábé megpuhult, (hamar megpuhul, vigyázzunk, hogy ne főjön szét) belereszelek egy kevés szerecsendiót, és behabarom a tojás sárgával elkevert tejszínnel. Már nem forralom, mert a tojás összeugrik. A petrezselymet a végén szórom bele.

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. freckled says:

    köszönöm, remek volt. Nem is gondoltam volna, hogy egy karalábéleves ilyen is lehet:)

  2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Igen, zöld karalábéból készült. Lilát csak télen szoktam látni, de az általában nagyon fás.

  3. Anonymous says:

    Eddig csak tejfölösen ettem, pedig mennyire jó ötlet hozzá a tejszín!Meg is főzőm. Azt a zöld karalábét használtad, vagy a lilát?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!