Fűszer és Lélek

Citromos cukkini leves


Alig van benne kalória, kellemesen savanykás, hidegen is fogyasztható, de legjobb langyosan. Közeledik a cukkini szezon, és a most kapható zsenge kis zöldségekből isteni leves készíthető, ami különösen jól esik ezeken a forró napokon.
Ha nem lenne ennyire meleg, akkor chilit is tennék bele, de ez most kimaradt.
Hozzávalók:
2 kicsi cukkíni (30-40 dkg a kettő)
2 fej hagyma
4 dl kefir
olívaolaj
1 citrom leve, és héja
só, bors
tárkony
A hagymát karikákra vágtam, olajon megfonnyasztottam, sóztam. Közben a nagylyukú reszelőn lereszeltem a cukkínit, és rádobtam a hagymára. Kicsit kevergettem, amíg összeesett. Sóztam, borsoztam, ráreszeltem a citrom héját, felöntöttem két liter vízzel, belenyomtam a citromlevet, és felöntöttem a kefirrel. Összeforraltam, és rászórtam a tárkonyt. Szerintem nem kell habarni, de aki a sűrűbb leveseket szereti, az keverhet a kefirhez egy kanál lisztet, sőt kefir helyett használhat tejfölt, vagy tejszínt is.

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Hm, nagyon guszta, a hitvesem imádja az ilyen különleges ízkölteményeket, még ma megcsinálom, sztem én bevállalom azt a chilit 🙂 Köszönöm a receptet,Magusz (nemtom, az előző elment-e, sebaj, legfeljebb kétszer dicsértem meg a receptedet)

  2. Anonymous says:

    INFO tájékozatlanoknak!A cukkini a zöldségfélék kaméleonja. Mivel ízsemleges, olyan ízűvé válik amilyennel összekeverjük: Sós, édes, fűszeres stb. Tehát ha "mosogatóvíz" ízű lett a leves az nem a cukkini hibája.Egy cukkini-rajongó

  3. Judita says:

    Megcsináltam én is, de egy citrom/tárkonyízű tejszínes lé lett belőle, semmi cukkíni íze nem volt. Szóval nem volt rossz citromlevesnek, de máskor inkább kihagyom 🙂

  4. Kaska says:

    Megcsináltam én is, nekem is ilyen sárga, vagy inkább halványzöld lett, és nekünk nagyon ízlett. Nyári üditő leves. A hideg uborkaleves jutott róla eszembe kaporral. Jövőhéten az lesz, de az nagyon hasonlít erre. Én végül tejszínnel főztem, és piritóssal ettünk.

  5. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Vegetát? Nem, az nem lehet. Sosincs itthon.Nekünk nagyon ízlett, sajnálom, hogy nektek nem.

  6. Anonymous says:

    én is megfőztem, és sajnos azt kell mondjam, ritka rossz ez a leves! Olyan, mintha meleg mosogatóvizet kanalaznék 🙁 A színe sem ilyen, a sok kefírtől inkább fehér, mint sárga. Nem lehet, hogy tettél bele vegetát?Gabi

  7. PartizánOrsi says:

    Én megcsináltam, ugrott még bele egy kis piros színü elfekvö paprika is, jó lett. Forrón ettük, mert nagyon éhesek voltunk, de langyosan is jó lehet 🙂

  8. Anonymous says:

    Ez nagyon jónak tűnik, épp van a hűtőben három cukkíni, meg is csinálom, de én tejszínnel, és teszek bele egy pici szerecsendiót.Kaska


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!