Fűszer és Lélek

Camembert-rel sült tészta

Hívhatnám sima sajtos tésztának is, de akkor mindenki a szalonnás, tejfölös tésztára gondol, ez pedig nagyon más. Úgy kezdődik a recept, hogy vegyünk két camembert sajtot, amit miután feltettünk a hűtőszekrény tetejére, felejtsünk ott szándékosan legalább három napig, de ha igazán bátrak vagyunk akkor egy hétig is. Ebben az esetben írjunk egy emlékeztetőt a határidőnaplónkba, mert egy idő után lemászik magától, és annak nem lesz jó vége.
Hozzávalók:
50 dkg penne vagy más tészta
2 db 15 dkg-os jófajta francia camembert
5 dkg vaj
5 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
2 ág rozmaring
frissen őrölt bors
20 dkg ementáli sajt

A tésztát kifőztem, de csak annyira, hogy a közepe valóban kemény maradt. Egy serpenyőben a vajon megfuttatattam az összezúzott fokhagymát, majd belekevertem a darabokra “morzsolt” camembert. Sóztam, borsoztam, beleszórtam a falaprított petrezselymet, és a rozmaringot is, majd összekevertem a tésztával. Egy öntöttvas lábosba öntöttem, a tetejére szórtam az ementálit, és 20 perc alatt szép pirosra sütöttem a tetejét.
Eléggé “illatos” vacsora, csak haladó sajtimádóknak ajánlom, de nekik kötelező. Egy pohár fehérbor illik hozzá.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. "saját levében" says:

    Norbi ide vagy oda, egyszer élünk! Vagy többször, de akkor is jól. Én szoktam egyben sütni a cam.et, egy kis tálkában vagy fóliás tálcán és sk. bagettal tunkoljuk…Ja, bőrével persze, amit felnyitunk a bagett élével…

  2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Rajta bizony, mert tele van b vitaminnal :-)Nem, nem azért, hanem mert így tényleg erősebb az íze, és az illata is, és imádom.

  3. gabojsza says:

    Eszter, penészes “bőrével” együtt sütöd? (bár a válasz sejtem, hogy igen, nyílván attól olyan “illatos”)

  4. Krisztián says:

    Na most megint éhes lettem! 🙂

  5. anna says:

    Amelyik camambert nem mászik, az nem is camambert. Jól hangzik, kár, hogy Norbiupdate 628, de azért én ki nem hagynám. A sajtfondue-ről sem tudok lemondani:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!