Fűszer és Lélek

Challah, barhesz, vagy szombati kalács

Két hete egy nagyon kedves “stáb” jött hozzám, a Videa munkatársai ők ketten, és a világkonyha rovatba készítenek kisfilmeket. Én a kóser, vagy zsidó konyhával passzolok a projektjükhöz. Csak ketten dolgoznak, egy határozott elképzelésekkel rendelkező rendező, aki egyben nagyon jó vágó is, és egy szuper operatőr. A Jákob rabbi az ő ötletük volt 🙂
Péntek délelőtt a nagy szombati főzést örökítették meg, és jönnek majd még egy párszor. Szerintem jó pörgős lett a film, a minősége állítólag javulni fog idővel, és pár perc az egész, akár munkahelyn is nézhető. Kicsit mutathatnák kevesebbet az ábrázatomat… Szerintem jó lett.
A kóser challac receptje itt olvasható.
Bátrabbaknak pedig hatos fonás itt.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Erzsebet says:

    Nekem is sikerült a challah, pedignem vagyok egy kelt tészta sütőlumen. Kis adagot csináltam, egyőzgerinc formában, gépek nélkül.Több leírást olvastam, Tied a legjobb,legegyszerübb

  2. Kati says:

    Eszter, ez nagyon joooo:)Es én kifejezetten örültem, hogy lathattam az arcodat (ha mar a tévémüsort nem fogom…). Üdv:)

  3. wths says:

    Nagyon jo, remelem lesz folytatas!

  4. Millie says:

    Most lebuktam 😀 Utánanéztem, és betettem az amazonos kívánságlistámba 😀

  5. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Ó, elárultam én azt már többször is. Meglepően:SPICE AND SPIRIT:-)

  6. Millie says:

    Még egy kérdés: Az elején az angol nyelvű szakácskönyv címét elárulod? Nagy műgyűjtő vagyok :-DKöszi!

  7. Millie says:

    Közben észrevettem :-DRemekül néz ki! Mindenképpen ki fogom próbálni 😀

  8. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Én is szoktam összetettebb fonatot készíteni, de minden héten négy olyat nincs időm megsütni, ugyanis abból csak kettő fér el egyszerre a sütőben.

  9. Millie says:

    Régóta kacérkodom én is a challahval, de a receptem más és a fonás is összetettebb. Egyébként nagyon jól sikerült a film, gratulálok!Millie

  10. Anonymous says:

    hmm, egész kedvet kaptam hozzá én is :-)rpanni

  11. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    🙂 Menni fog az Dorka!

  12. Mishmesh,alias Dorka says:

    Na, megvan a ma esti program. megmutattam a fiúknak:))Itt ülnek mögöttem, és hat nagy barna szemecske pislog rám, hogy most azonnal mert hogy ez milyen egyszerűűűű, jaja mondom, nem biztos ám hogy nekem is így megy ez:))Előkészítették a hozzávalókat, még a mákot is, de már késő van.. holnap viszont nem úszom meg a sütést, megígértem 1000 %-ra:)Most az “akkor palacsintáááááát” kezdetű nagyária megy. Jáj. keddi palacsinta lesz most, holnap meg előrehozott szombati kalács “magyarul callah”:-D

  13. "saját levében" says:

    Szerintem baromira fontos amit csinálsz, mert biztos hogy különböző vallású és kultúrájú emberek összehozása a gyomor és a terített asztal segítségével a legegyszerűbb! És ehhez nyugodtan adhatod az arcodat is!

  14. hodográf says:

    Nagyon jó lett a film :)Én meg asszem ma sütök ilyet 🙂 Egy kérdés: a kenyérsütőgép dagasztóprogramjával nagyon mellélövök szerinted?

  15. Anonymous says:

    Szenzációs!!!! Kb.egy hónapja van TV Paprikám, már a falat kapartam nélküle, majd megpukkadtam, hogy nálunk nincs! De most! Azóta csak azt nézem, mást nem, már azt sem tudom közben ki a miniszter pl. 🙂 Óriási Eszterke, én már elcsíptelek ugyan “képileg”, de a hangszíned is olyan kedves, mintha Anyám mondaná (bár mondhatná) mit, hogy csináljak! (már bocs, pedig idősebb vagyok Nálad. Gratula szívből…Ofélia

  16. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Igen, szombaton még a sólet mellé is challah jár. 🙂

  17. Pirikenagyi says:

    ezt tulajdonképpen kenyérként eszitek? merthogy mindjárt négy is készül belőle.

  18. miniMálna says:

    Szia Eszter!Nagyon izgalmas, érdekes blogot vezetsz, a szuper receptek mellett (amikből már többet is kinéztem) külön érdekelnek a vallásos témájúak, itt nálad duplán művelődhetek! :)És ez a kalács lesz az első, amit el fogok készíteni, ha egyszer kalácssütésre adnám a fejem :)Jákob rabbit láthatjuk a kisfilm elején? És mi annak a táncnak a neve?

  19. Anonymous says:

    Én is péntekenként a recepted alapján sütöm a challah-t kenyérsütő segítségével, nagyon finom, mindenki nagyon szereti, a pénteki vacsora fénypontja :)És nagyon szeretem a blogodat. Üdvözlettel, Anikó

  20. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Lois :-)Eszter, hodográf, Mish, köszönöm!

  21. Eszter says:

    Nagyon jó lett a videó! és szépek a kalácsok is!! (…és meglestem a többi videódat is, azok is nagyon szuperek!)

  22. Hodográf says:

    Nálunk már el is fogyott belőle rengeteg 🙂 Kenyérsütős dagasztással tökéletesen működött….

  23. Mishmesh,alias Dorka says:

    Lányok, most sül! egyszer mondtad, hogy 180 fok, az közepes láng a gázsütőnél. Ugye?

  24. loislane says:

    Jaj, de cuki, ahogy mondod. Igazából hangoskönyvben a szakácskönyv lenne praktikus: csak nyomulok a konyhában, és Celeszter-hang mondja szépen, hogy mit kell csinálnom.:)))

  25. Erzsebet says:

    Nagyon tetszett a felvétel. Örülök,hogy láthattalak, jól nézel ki a képeken. Én egy időben ettem ilyenkalácsot. Egy kenyérboltban árulták.Nagyon finom volt. Egy ott vásárlózsidó bácsitól tudtam meg, hogy eztbarchesznek hívják. Évek óta üzlet-ben nem találkoztam vele. Fiam is lát-ta a videót, kéri, hogy próbáljamki. Egy kaláccsal megpróbálkozok.A Lejtényi-Waldhauser: Nagyanyáinksütötték c. könyvben találtam rólaleírást. B. B. Erzsébet

  26. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Köszönöm lányok!A kenyérsütőgép dagasztóprogjamja is pont ilyen jó szerintem, de nekem meg az nincs.

  27. Mishmesh,alias Dorka says:

    Én látom először, jippi jappi!Nézlek is meg mégegyszer:-))Jaj de szuper!!!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!