Fűszer és Lélek

Lag BaOmer

A Peszách ünnepe óta tartó omerszámlálás 33. napja ünnepnap a zsidó naptárban. Ez az a nap, amikor megszünt az a járvány, ami a híres rabbi Ákivá tanítványait sújtotta, és rengetegen meghaltak.
Rabbi Simon, aki a Tórát misztikusan, a Kabbala szerint értelmezte, azt tanította, hogy a fizikai világ nem mond ellent a spiritualitásnak és Isten szolgálatának. A pnimijut háTórá fényével bevilágította a világot. Ezen a napon kimegyünk a szabadba, és tábortüzet rakunk, piknikezünk, szabadtűzön sütünk főzünk.
Mivel eddig a napig gyász időszak volt, nem tartottunk esküvőket, nem hallgattunk zenét, nem mulatoztunk, de mától ez másként van, indul a zsidó grillszezon 🙂
Mi is kimegyünk ma éjjel a barátainkkal egy kis sütögetése, remélem nem fog esni az eső!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Köszönjük szépen! 🙂

  2. Anonymous says:

    Több helyen is olvastam már a Lag BaOmer ünnepéről. Érdekes lehet az éj-szakai piknikezés a szabadban. Zsidó-nak lenni szerintem is nagyon jólehet, szép ünnepeitek, hagyományai-tok vannak. Jó Lag Ba Omer ünnepléstkívánok a zsidó olvasóknak!

  3. vmistvan kukac hotmail.com says:

    összefoglaló komment:na, látom, használtál a sáfrányból :)ésmilyen emberek vannak, egyből meggyanúsítanak téged, hogy rámontíroztad…hitetlenkedőknekpedig becsszóra, eszter tőlem kapta!igazi sáfrány, kasmírból!klassz, hogy nálad indították ezt a műsort. sajnos nem fogom látni (nincs tévém), de biztos izgalmas lenne egy kicsit látni is a konyhád, nemcsak olvasni róla.nem véletlen adtam neked a sáfrányt, úgy gondoltam, a legkomolyabb fűszer a legkomolyabb magyarországi blogszakácshoz kerüljön :)sütkérezésetek: érezzétek jól magatokat… egy kicsit csorog a nyálam, mert eléggé kiürült a hűtőm, de majd remélem a gáblin sok finomat ehetek, és ott személyesen is találkozunk! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!