Fűszer és Lélek

Gyomberes csirke

Ez volt az egyik tegnap készült étel. Hanukára terveztük, de ez csak azt jelenti, hogy olívaolajjal készül, és a téli hidegre való tekintettel kicsit csípős a gyömbértől és a chilitől. Fantasztikus illata van!
Nem először főztem már ezt, és mielőtt megkóstolják a vendégek, rendszeresen felteszik a kérdést, hogy mi lesz a köret? Nos, én nem szoktam ehhez köretet készíteni, szerintem elég hozzá a benne párolódott alma. Ha valaki mégis kevésnek találja, akkor legjobban rizs illik hozzá.
Hozzávalók:
2 fej hagyma
olívaolaj
4 alma
2 nagy csirkemell
4 dl fehérbor
10 cm-es gyömbér darab
10 szem boróka
só, bors
chili pehely, ízlés szerint
1 dl víz
Az olajon kicsit megforgatom a karikára szelt hagymát, majd rádobom az apró kockákra vágott csirkemellet. Sózom, borsozom. A gyömbért megpucolom, és gyufaszál nagyságú hasábokra vágom. Rádobom a húsra a borókával együtt, ráöntök egy deci vizet, lefedem, és félig megpárolom a húst. Az almát kicsumázom, majd negyedekre vágom. Hozzákeverem a húshoz, felöntöm a borral, és addig főzöm takaréklángon, amíg az alma teljesen megpuhul. A chili pelyhet csak a végén szórom rá.
Természetesen nyáron is nagyon finom, könnyű vacsora.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Na, közben csöngettek, és nem fejeztem be a mondatot:Keleti fűszerboltban kapható.Persze, teljesen jó helyette, sőt, talán jobb is a friss.

  2. Kati says:

    Köszi, akkor ezek szerint ez friss chilivel nyugodtan potolhato.

  3. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Judit, nem tévedés a 10 cm, valóban jó gyömbéres lett.Kati, a chilipehely nem valami ördöngősség, inkább csak a neve az. Szárított chil, ami mincs porrá őrölve, csak összetörve. Keleti fűszer

  4. Mishmesh,alias Dorka says:

    Valami ilyesmival kellene kezdenie Shadainak is a húsevő korszakát, (ha nem vicc volt):-)

  5. Kati says:

    Eszter, mi az a chilipehely? Tudtalannak érzem magam:(

  6. Judit says:

    10 cm gyömbér? Az nem kevés. Boróka, gyömbér, chili, bor: máris imádom.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!