Fűszer és Lélek

Csípős húsgombóc

Igazi férfias étel ez, de a hölgyek is sorra tüntették el a gombócokat a tálból, senki nem nyafogott, hogy túl csípős lenne, pedig nem fukarkodtam az erős paprikával.
Szoktam hasonlót készíteni, de az valódi fasírt húsból van, ez pedig marhából készült, köménnyel, erős paprika krémmel, a szaft pedig rengeteg paradicsommal.
Nagyon olcsó, kiadós étel, ideális sok embernek, ugyanis nagyon jól melegíthető. Főtt krumplit ettünk hozzá, és uborkasalátát.
Hozzávalók a húsgombóchoz:
50 dkg marhahús
1 zsömle beáztatva, vagy 4 ek zsemlemorzsa+2 ek víz
1 tojás
1 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma összezúzva
só, bors
1 ek erős paprika krém
2 kk kömény
2 kk majoránna
A hozzávalókat összegyúrtam, majd vizes kézzel pici gombócokat formáztam belőle, és a szaftban, fedő alatt megfőztem.
Hozzávalók a szafthoz:
2 nagy fej hagyma
olaj
6 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 csokor petrezselyem, vagy kapor
1 paprika
1 ek édesnemes pirospaprika
só, bors
1 üveg házi paradicsomlé, vagy 2 doboz paradicsomkonzerv
Az olajon megdinszteltem a hagymát, rádobtam a fokhagymát, lehúztam a tűzről, és belekevertem a piros paprikát, az apró kockákra vágott zöldpaprikát is. Felöntöttem a paradicsommal, és visszatoltam a tűzre. Beletettem a petrezselyem kivételével a többi fűszert, és öt perc alatt összefőztem.
Óvatosan raktam bele a húsgolyókat, takarékra állítottam a lángot, és lefedve, néha megrázogatva megfőztem.
Lehet a tetejére tejfölt is locsolni.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. hettie says:

    a mascarpones paradicsomos szosz nagyon finom 🙂

  2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Nem számit, majd törlik a blogomat… :-)Nem hiszem, hogy baj lesz, biztosan ránéz előbb valaki. Semmi baj! Köszi, hogy szóltál!

  3. szazala says:

    Eszter!Másolni szerettem volna ezt a receptet és véletlenül rossz helyre kattintottam.A lényeg:azt irta ki,hogy kifogásolható tartalom miatt jelöltem meg a blogodat,DE EZ NAGYON NEM IGAZ!!VÉLETLEN VOLT!!Csak azért irom,mert lehet,hogy Nálad is jelzi,hogy kifogásoltam valamit,és nem szeretnélek megbántani!Bocs!Üdv!Zsuzsa

  4. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Szerintem inkább a fasirté.

  5. vmistvan kukac hotmail.com says:

    ez most a kofta egy speciális esete? már elfelejtettem a receptjét, de megkeresem, mert a kecskehús (jajj, csak dorka ne olvassa) ott figyel a fagyasztóban

  6. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Aha.Nem értem.:-)

  7. pelogi says:

    tudom én hogy kell linket küleni? Há nem? De!mindegy is: http://www.borravalo.hu fürgerókalábak, spárga post

  8. pelogi says:

    Off:mintha Fűszeres fiú lenne:http://borravalo.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=54857&bejcim=Furgerokalabak_sparga&todo=/On:Nigella tejet öntött a szószba, láttam, magam pedig mascarpone-t, ami szentségtörésnek tetszik, de az íze épp ellenkezőleg.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!