Fűszer és Lélek

La Petite Francaise

Tegnap délután Meir barátom telefonált, és izgatott hangon közölte, hogy egy valódi kis ékszerdobozra lelt, amit nekem is látnom kell.
Délben fel is szaladtam hozzá, és elvitt a La Petite Francaise-be, egy picike francia delikáteszbe a Rumbach Sebestyén u. 7-be. Nem tévedett, kár lett volna kihagynom.
Beléptünk az üzletbe, ahol franciául beszélgettek többen, és Meirt már törzsvendégként üdvözölték, pedig még csak harmadszor járt ott. (Nekem a sarki kisközértben három év után kezdtek el előre köszönni) Ajánlom minden magyar kereskedőnek, hogy ugorjanak be ide egy szendvicsre (kacsamáj kacsazsírral például), vagy egy epertortára egy jó kávéval, és figyeljenek öt percig.
A boltot ketten viszik, egy kedves francia házaspár. A hölgy minden portékájáról tudja az összes információt, mindenhez ajánl egy receptet, mindig mosolyog, és mindenkihez van egy pár jó szava. És az a tündéri akcentus! 🙂
A férje készítette az aznapi ajánlatot, vagyis a mandulás tésztát, benne vanília krémmel, rajta friss, illatos eprekkel. És nem titok a recept!
Közben ámultam-bámultam a választékon.
Rengeteg féle-fajta só, ecetek, olajok, csokoládék, borok, sajtok, felvágottak, csecsebecsék, édességek, dobozkák, kosárkák, konzervek, libamáj pástétomok, fűszerek, ami csak eszünkbe juthat ha a Francia gasztronómiára gondolunk. A csokoládé krémekről nem is merek írni…
Az árut persze Francia országból hozzák, és már három éve a Rumbach Sebestyén utcában árulnak. Nos ezen meglepődtem, mert gyakran járok arra, de eddig még nem figyeltem fel a boltra, igaz a cégér még csak most került ki az ajtó felé. Szerintem, ha épp nem is kell vennünk semmit, akkor is megéri beszaladni egy igazán jó kávéra, vagy csak egyszerűen egy baguette-ért.
Mindössze két perc a Deák tértől, vagy az Astoriától.
Tessék csak tessék!

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Judit says:

  Gesztenyemassza… ;)RS utcába ezekután mindenképp el kell menni, ma tudtam meg, hogy van ott egy jóféle Panton is (ahol fényvisszaverős matricát is tartanak). Na, ezt azért ne egyétek meg, csak mondom (a biciklizősöknek főleg). 🙂

 2. mimke says:

  Engem épp le se tojtak, amikor bementem, pedig évek óta gyűjtöttem a bátorságot, hogy bemenjek…Akkor majd lehet, megpróbálkozom még egyszer…

 3. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Vannak, csak nem nyilvánosak 🙂

 4. VKOrsi says:

  Eszter, te már tényleg celeb lettél! innen már nincs visszaút 😉 most jöhetnek a sztárallűrök.

 5. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Meir!!! Ne fényezz légyszi. Hívhatlak? A blogod miatt.

 6. meir says:

  celeszter egy valamit kifelejtett az írásból. Eszter megkérdezte lehet e fotózni, majd fotózott rendre. A távozásnál közölte a hölggyel, hogy hova készítette a fotókat. Szerényen megjegyezte, hogy a fűszer és lélek, amire a hölgy azt mondta ” a napokban kapta meg a címet, mert a barátnője felhívta rá a figyelmét”. Tehát Celeszterünket már ott is ismerik, azaz a blogját.

 7. Ízbolygó says:

  Valóban isteni kis hely és tündéri a házaspár is! Én is gyakran megfordultam arra, mikor még “városlakó” voltam!

 8. Mademoiselle says:

  Nahát, ez tényleg nagyon édes kis hely! Olyan kis bájos 🙂 Májusban úgyis megyek haza, elviszem az anyukámat, odalesz érte 🙂

 9. Anonymous says:

  Nem ismertem eddig ezt az üzletet, de ha te mondod, akkor majd el megyek.Nagyon jó, mert az üveg a háttérben úgy néz ki, mint az Eiffel torony.

 10. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  A gesztenyemasszából poszt lesz, majd ott említem :-)Orsi, tudom miről beszélsz, én is imádnám, ha néha teleportálhatnám magam egy másik testbe.

 11. VKOrsi says:

  ez az epres fotó most elérte a lelkem mélyét….éééén is illllyet szeretnéééék!!!moooooooooost!!!(közben röhögök itt ezen a blogsporton, azt írja “identitás választása”…. néha olyan szívesen választanék valami más identitást….)

 12. meir says:

  Eszter nem fényeztelek ez volt:) hívtál már:)

 13. VKOrsi says:

  Ez az epres csoda amúgy szokott lenni máskor is, ha esetleg május 8án ellátogatnék arra véletlenül Lili csajjal, lenne???

 14. VKOrsi says:

  nekem még egy olyan kérdésem van, hogy bbkocsival be tudok menni v. kenguruzzak a kiscsajjal?

 15. Anicara says:

  Jé de érdekes. Nekem kb. egy hónapja ajánlotta egy barátom, azóta hozott különböző csokikkal bevont mandulákat, meg olajbogyó-variációkat.. mind isteni. Én is régóta tervezem a látogatást, akkor ott találkozunk 🙂

 16. meir says:

  igen lehet ott vásárolni. Szerintem csak ma nincs nyitva, de megyek arra ma és megnézem neked.

 17. g says:

  a nyitvatartásról lehet tudni vmit, mondjuk azt,h holnap és/vagy szombaton nyitva vannak-e? anyák napkára jól be lehetne vásárolni ott : )

 18. Hobbiszakács says:

  A kép magáért beszél…Az epres süti, azaz inkább a torta a legsvédebb süteményféleség, Midsommarkor (Szent Iván éj) kötelező. Szép karriert lehetne befutni vele itt is 🙂

 19. VKOrsi says:

  Hálám örökké üldözni fog 🙂 (aztán menekülhetsz előle 🙂 )

 20. VKOrsi says:

  Meir :)ha nagyon szépen megkérlek,intéznél nekem a szülinapomra egy epres sütit?május 8án csüt. du. mennék arrafelé 🙂 én felejthető élmény lennék, de van egy tündéri lányom 🙂

 21. Anonymous says:

  a rumBACH János Sebestyén utcában dolgozom és naponta elhúzok a kis bolt előtt. majd benézek, kösz a tippet. hihetetlen egy környék. a fémhulladék átvevő a teli bevásárlókocsit útközepén toló hajléktalannal, a leppukant Otto Wagner-féle zsinagóga (külföldiek zarándokhelye) és a La Petite Francaise 50 méteren belül. és még nem is említettem az RS9-et.

 22. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Mimke, remélem csak alami véletlen volt.Orsi, Meir ma úgy ment le reggelizni, hogy előtte írt egy emilt, hogy van-e már baguette. Szerintem így lesz torta is :-)de minden nap van valami finomság.

 23. meir says:

  te kis rikkancs:) a gesztenyemasszáról nem is írtál


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!