Fűszer és Lélek

Hegyezhető csokoládé ceruza

Heuréka! Valaki kitalálta!
Írhatnám azt is, hogy más ötlete, ingyen adom 🙂
Aki szokott csokoládé forgácsot gyártani (én szoktam), az tudja, hogy igazából nem egy bonyolult dolog, de mégis pepecseléssel, idővel, maszatolással jár, ráadásul a forgács nem tárolható, mert összetörik, összeolvad.
Épp ezért jó lenne néha elő kapni pont annyit, amennyire szükségünk van, de ez lehetetlen. Japánban erre is megtalálták a megoldást. Hegyezhető csokoládé ceruza. Mindig csak annyit kell elforgácsolni, amennyire szükség van, kezdő, gyakorlatlan háziasszonyok is tökéletes eredményt érhetnek el vele, éééés szép.
Valaki nem gyártana Magyarországon is valami hasonlót? Persze nem bevonó masszából ám!

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Magyarországon is lehet már ilyeneket vásárolni.Innen:www.csokimarket.hu

  2. Anonymous says:

    És nem kell rászólni a gyerekekre, ha rágcsálják a ceruza végét!”Saját levében”

  3. Kati says:

    Eszter, nalunk ez tablacsokibol megy, zöldségpucolo késsel. Egyszerü, gyors modszer szintén…:)

  4. vmistvan kukac hotmail.com says:

    hamár csoki:hétvégén vettem a kedvenc csokiboltomban egy fűszernövény csokisorozatot: kakukkfű, kamilla, meg ilyenek a töltet… nagyon finom.

  5. VKOrsi says:

    Eszter :)szerintem ezt meg lehet sk is csinálni, nem?egy akármilyen faragó kell hozzá, megolvasztani a 70%os csokit, és utána kiönteni. ha négyzetes lesz, akkor is ugyanígy hegyezhető.persze, ez így nagyon designos.

  6. anna says:

    Még palettát is lehet belőle készíteni. Fehér csoki, fehér chilis csoki, tejcsoki, feketecsoki, fehér mentás csoki. Amúgy meg tök mindegy csak csoki legyen. Stipi stopi minden étcsokoládés cerka.

  7. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Nekem a zöldségpucolós módszerrel soha nem lesz ilyen szép hullámos, és vékony. Lehet, hogy pucolója válogatja?Egyébként márványról szoktam késsel felkapirgálni.

  8. hodográf says:

    Nekem tupperware-es zöldségpucolóm van, és nagyon szép lesz vele :)De attól még az ötlet zseniális 🙂

  9. Anonymous says:

    Nagyon jópofa! Engem még az is izgat, hogy mi az a gyönyörű, fényes, csokoládés csodavalami a forgácsok alatt?LepkePillangó

  10. Bea says:

    Ó, ez nagyon klassz! Nálunk csak sima , kész forgács kapható. De ez tényleg nagy ötlet!

  11. szazala says:

    Nekem is nagyon szimpatikus a forgács alatt lévő csokisüticsoda!

  12. Anonymous says:

    Egy kérdés.Magyarországon gyártanak már ilyen csokit.?

  13. Csibe says:

    :)) nagyon ötletes, praktikus :)…biztosan vevő lennék rá!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!