Fűszer és Lélek

Civil konyha

Ma délután a Civil Rádióban jártam, ahol Hajós Veronika beszélgetett Szántó András gasztronómussal, és jó magammal. Az adás holnap hallgatható meg Budapesten az FM98-on, vagy interneten a bal alsó ikonra kattintva 13.30-tól.
Nem akarok előre mindent elmesélni, de egy kis kedvcsinálót azért pár sorban minden bizonnyal megbocsájt nekem mindenki.
Szántó András többek között két remek könyv szerzője, az Eleink örömei (a kis nyílra kattintva több oldal is látható a gyönyörű könyvből), és az Eleink ételei is az ő munkái. Az első könyv metszeteken keresztül mutatja be a múlt gasztronómiáját, az utóbbi könyv pedig receptes. András a régi “szakácskönyvek” nyelvezetébe szeretett bele, azóta több receptet rekonstruáltak a feleségével, többek között a reneszánsz kori töltött káposztát.
Nekem is ki kell próbálnom, ugyanis nagyon finomnak ígérkezik, el is kezdek holnap káposztát kovászolni, ehhez a recepthez ugyanis kovászos káposzta szükségeltetik.
Megtudtam még, hogy milyen is volt egy vacsora Mária Terézia udvarában (csak ő evett, mindenki más csak nézte :-), és hogy milyen volt az első szakácsverseny a XIX. század végén, majd egy csomó hasznos gasztro-történeti csemegét. Szó szerint!
Szó esett még a magyar konyháról, mint legutóbb is, és hazafelé kedves meghívást is kaptam Andrástól, hogy megnézhessem a több ezer darabos gasztronómiai metszet gyűjteményét. A meghívást semmi pénzért nem utasítanám vissza, majd beszámolok.

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mishmesh,alias Dorka says:

    Eszter, ha erről lemaradtam,:-( nem lehet valahonan letölteni?

  2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Vonsachsen nagyon köszönöm, igazán kedves tőled! Hétvégén ki is találom, hogy kinek adom tovább!

  3. Judit says:

    Hallgatom, tetszik. :)Értelmes riporter jó kérdésekkel, érthetően beszélő vendégek saját stílussal, érdekes történetekkel.Celeszter-hype-tól függetlenül. ;)))))A sztrapacska örök. 🙂

  4. meir says:

    Celebeszter:) hát akkor most már ideje, hogy a tévé is beficcenjen…

  5. andy says:

    Hát ez fantasztikus, Eszter, hogy azonnal jelezted a beszélgetést, amit én nagyon élveztem. Elsősorban azért, mert látszott rajtad az a szenvedély, amivel csinálod az oldalt és a kitűnő ételeket – a hozzáértésről nem is beszélve! Örülök, hogy találkoztunk és köszönöm!!Szántó András

  6. Receptgyűjtő says:

    Gratulálok, Eszter!!!

  7. vonsachsen says:

    Elôbb utóbb kibújik a szög a zsákból…már egy ideje olvasom blogodat de mostanig lapítottam :DMost is csak azért “szólaltam meg” mert át szeretnék adni neked egy “E for Excellent” Award-ot. Többet errôl utolsó bejegyzésemben találsz…fujj, ez az egész úgy hangzik mint valami “stalker”-história ;)üdvvs

  8. Anonymous says:

    Ő a mi Celeb-eszterünk 🙂

  9. "saját levében" says:

    Nahát! Már valóságos médiasztár lettél! De te legalább értesz is valamihez…:))Gratulálok!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!