Fűszer és Lélek

Brokkolis ricottás rétes

Nagyon ritkán veszek ricottát, de most a sarki kisközért úgy döntött, árul egy pár különlegességet. Nem nagyon vette senki, amit megértek, ugyanis egy kisközértbe szerintem csak az elfelejtett, vagy alapélelmiszerekért járnak manapság az emberek, ezért is csodálkoztam, mikor kiderült, hogy nem tartanak pl. sütőport. Ott sorakozott viszont fél áron a ricotta, ami így sokkal olcsóbb volt mint a túró. Még mindig van pár ősszel lefagyasztott brokkolim a fagyasztóban, úgyhogy kapóra jött a ricottás rétes gondolata. Ez a kettő még elég íztelen lett volna, de csodálatos, füstös, kicsit csípős csirkemell sonkával béleltem a rétest, és így már egy férfi is elégedett lehetett a végeredménnyel.
Hozzávalók:
30 dkg ricotta (a túró is megteszi)
3 gerezd fokhagyma
1 tojás kettéválasztva
só, bors
30 dkg brokkoli
10 dkg füstölt sonkaféle (a bacon se ugrott volna ki a rétesből sértődötten)
4 réteslap
vaj
A ricottát összekevertem a tojás sárgájával, sóztam, borsoztam, és belenyomtam a fokhagymát. Felvertem a fehérjét egy csipet sóval, és óvatosan a masszához kevertem.
A brokkolit rózsáira szedtem, félig megfőztem, majd teljesen lecsöpögtettem. Közben a réteslapot nedves konyharuhára fektettem, megkentem olvasztott vajjal, és rátettem a következő lapot. Újra vaj, és a harmadik, majd negyedik lap következett.
A sonkaszeleteket egymás mellett rátettem a réteslapra. Több, mint a közepéig befedte a lapokat. Ráhalmoztam a ricottát, és a brokkolit, majd a konyharuha segítségével feltekertem. Benyomtam a két végét, megszurkáltam a tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam. Szép pirosra sütöttem 30 perc alatt. Borjúkaraj mellé tálaltam köretnek, de főételnek is elment volna.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. vanocska says:

    Egy kis levet eresztett ugyan ,de ezt ebédeltem sajtmártással,valami tuti jó ize van… ja ricotta és sima túró keverék volt benne.

  2. Anonymous says:

    kipróbáltam, és osztatlan sikert aratott, igaz, hagyományos túróval és bacon-nel, de a lényeg: szuper lett!!! :-))Köszi ismét!B.

  3. Anonymous says:

    Nagyon guszta! Nem ereszt levet?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!