Fűszer és Lélek

A legvidámabb este

Tegnap este baráti társaságban ünnepeltünk. Nagyon jól sikerült széderen lehettem huszad magammal. Én még széderen ennyit soha életemben nem nevettem, köszönöm minden ott lévőnek a vidám hangulatot, de különösen a “Br. and Br. co”-nak a lehetőséget, és a szervezést 🙂 Nagyon felkészültek voltak, és Dávid (most kivételesen nem a fiam) is fantasztikus előadást tartott.
Az este kezdetén megbeszéltük a szabályokat:
Olvasunk kicsit a Hagadából, megisszuk a négy pohár bort, eszünk pászkát, keserű füvet, főtt tojást, haroceszt, mindent amit kell, és közben megbeszéljük a széder estével kapcsolatos tudnivalókat. Abban maradtunk, hogyha kezdene unalmassá válni a szöveg, akkor bekiabálunk. Nekünk sajnos éjfélkor, a vacsora vége felé el kellett jönnünk, de addig semmiféle kiabálást nem hallottam.
Saját fülemmel hallhattam viszont, hogy Wild Judit gyönyörűen énekel (komolyan!) húsz ember előtt is, és nekem ez nagyban emelte az est fényét, külön köszönet érte!
Egy valódi politikai átverésnek is részese lettem… Akik gyakran olvassák a gasztroblogomat, talán emlékeznek, hogy hanuka környékén kaptam egy kedves levelet valakitől, aki az én receptjeimből főzött ünnepi vacsorát a családjának.
Nos, ez a fiatalember mellettem ült az est folyamán, rögtön tudtam, hogy ő az, miután bemutatkoztunk egymásnak. Mondtam, hogy nagyon örülök, hogy jól sikerültek az ételek, blabalbla. Ő pedig szintén örült, mosolygott, helyeselt.
Aztán mikor búcsúztunk, odajött egy másik srác, bemutatkozott, és kiderült, neki is ugyanaz a vezetékneve, és közölte, hogy ő az aki a levelet írta. Na! Hát ez meg mi volt?
A választ nem tudom, de vicces, az biztos. 🙂
Mindenki zseniális ételeket hozott, szokás szerint sikerült éjfélkor jól bevacsoráznunk. Lilinek külön örültem.
Találkozunk jövőre Jeruzsálemben, de ha nem ott, akkor a tegnapi este helyszínén!
(Nagyon halakan megsúgom, hogy lehet, hogy fog nyílni egy jó étterem a belvárosban, ahol a frissesség lesz a cégér. Majd beszámolok.)

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. shadai says:

  éljenek a pásztorok!ps: kurva jó ez az “Identitás választása” duma a kommentelésnél 😀

 2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Ez a macesz most a többi maceszhez képest határozottan jó volt. Teljes kiörlésű, fincsi.

 3. Anonymous says:

  Bezzeg hozzánk nem jöttél 🙁

 4. Anonymous says:

  Szervusz Eszter,a Civil Rádio szerkesztő műsorvezetője, Hajós vera vagyok. Csütörtökön készitek egy órás müsort, amiben a főzésről lesz szó. Szívesen készíteneék Veled is interjut a blogról. Örülnék, ha jelentkeznél nálam, hogy megbeszélhessük a részleteket: tel.: 06-20/925-3352; hajos.veronika@index.hu

 5. Ivánka says:

  Kedves Eszter, irigykedve olvastam az estétekről! Ivánka

 6. "saját levében" says:

  Eszter! Ennyi boldog, önfeledeten vigyorgó arc láttán, már értem hogy hogy kerültél múltkor a Mancsba! (2008.15. szám, 16-18. oldal)

 7. Tibor says:

  Bocs az átverésért, nem tudtam, hogy milyen kajákról beszélsz, de fogok én elrontani egy mosolygós megismerkedést? 😎

 8. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Tibor, semmi baj, nagyon vicces volt, és igazad van, egy kedves közeledést nem szabad visszautasítani! 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!