Fűszer és Lélek

Túróhabos képviselőfánk

Szombat délután egy nagyon jó kis összejövetelen voltunk Mirellénél és családjánál. Több ok miatt is nagyon jól éreztük magunkat, de az ikerlányiról mindenképp ejtenem kell néhány szót.
Anna és Zsófi egy pillanat alatt levették a lábáról a fiamat, és úgy eltűntek órákra a gyerekszobában, hogy csak a kacagásukat hallottam. Tündérek voltak, vártak a “vendégeket”, elénekelték a Bóbitát (többször is), és egy saját szerzeményt is. A délután annyira jól sikerült, hogy a közeljövőben megismételjük.
Mirelle kuglóffal, és fenyőmagos pogácsával várt minket, a receptet tőle tessék követelni.
Én túróhabbal töltött “képviselő fánkot” vittem. Égetett tésztából sütöttem a fánkokat, majd azokat töltöttem meg túróval. Este egy másik buliban is voltunk, és ott kényelmesen ugyanezt a süteményt sütöttem el, csak étcsokoládé krémmel töltöttem, majd helyben vertem fel hozzá a tejszínhabot. 24 fánkba 30 dkg, 70%-os étcsokoládéból 15 deka vajjal, és négy tojás sárgájával kevertem az olvadt csokoládét, majd tojáshabbal lazítottam. Senki nem fogyott az este alatt egy dekát se 🙂
Hozzávalók 24 db fánkhoz:
14 dkg liszt
10 dkg vaj (margarinnal nem lesz annyira jó!)
1 dl víz
1,5 dl tej
1 kk porcukor
1 kk só
5 nagy tojás
A vizet elkevertem a tejjel, felforraltam, beledobtam a vajat. Amikor a vaj is elolvadt, sózta, cukroztam, belekevertem a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett három percig “sütöttem” még. Áttettem a robotgépbe, és beleütöttem egy tojást. Egy perc alatt beledolgoztam teljesen, közepes sebességgel. Beleütöttem a második tojást is, azt is teljesen eldolgoztam, és így tettem az összes többi tojással is. A végén még 3-4 percig nagy sebességen kevertem a tésztát, majd idő hiányában kiskanállal sütőpapírra halmoztam. Sokkal szebb eredményt lehet elérni, ha habzsákkal dolgozunk. A halmok között 5-6 cm távolságot hagytam
Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütöttem.
A túrókrém:
25 dkg túró
2 dl tejszín
cukor ízlés szerint
1 lime reszelt héja
1/2 lime leve (természetesen a citrom is jó, de az éppen nem volt itthon)
A hozzávalókat botmixerrel összeturmixoltam, teljesen csomómentesre, egyneműre. Habszifonba töltöttem, majd a kész túróhabot egy tálba nyomtam. Belekevertem egy habfixálót, és a kész habot a félbevágott fánkokba kanalaztam.
Nem egyszerű enni, ajánlatos leülni hozzá 🙂

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Hú, hát nem tudom.Egyenként tetted bele a tojást? Biuztos, hogy mind felvette az addigi massza?

  2. Timi says:

    Nagyon megtetszett a recept, de amikor magam is megpróbáltam elkészíteni a végeredmény egy nagyon folyós massza lett és így nem tudtam belőle halmokat kreálni…Mit ronthattam el?

  3. vmistvan kukac hotmail.com says:

    Azta!Anna és Zsófi? És Magyarországon is élnek tündérek? 😀 Nagyon tetszett ez a beszámoló!Milyen bloggernetwork van itt! 😀

  4. meir says:

    a csokis jobb:) Dávid mindenhol téma:)

  5. Mirelle says:

    Na, azért a túrós se volt kutya. :)Dávid azóta is téma idehaza. 🙂

  6. meir says:

    a csokihabos garantáltan finom volt:) és elfogyott:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!