Fűszer és Lélek

Gorgonzolás, gombás ragúval töltött zsömle

Utolsó adag erdei gombámat kerestem elő, lassan el kell kezdeni begyűjteni az újabbat. Nem akartam belőle az ezredik tésztát megfőzni, és most valahogy húsmentes korszakomat élem. Gorgonzolával, camembert-el, és tejszínnel dúsítottam, zsömlébe töltve megsütöttem, és egy zöldsalátát dobtam össze mellé. Könnyű fehérbort ittunk mellé. Nagyon jól esett!
Szombaton vár az erdő!
Hozzávalók:
50 dkg gomba (nekem rókagomba, és tinórú volt itthon)
15 dkg gorgonzola
10 dkg érett camembert
1 fej hagyma karikákra vágva
1 ek vaj
2 dl tejszín
só, bors
szerecsendió
kakukkfű
2 kk konzerv zöldbors
1 csokor petrezselyem
1 ek olívaolaj
A vajon kicsit megpuhítottam a hagymakarikákat, sóztam, borsoztam, majd rádobtam a gombát. Pár percig pároltam, borsot tekertem hozzá, kakukkfüvet szórtam rá, és belereszeltem a szerecsendiót is. Rámorzsoltam a sajtokat, amikor elolvadt felöntöttem a tejszínnel, belekevertem a konzerv zöldborsot is, és egy percig forraltam. A petrezselymet csak akkor tettem bele, amikor már nem égett a serpenyő alatt a láng. kikapart zsemlébe töltöttem, majd 15 perc alatt forró sütőben megsütöttem. Tálalásnál meglocsoltam egy pici olívaolajjal, csak hogy igaza legyen a férjemnek, és tegyünk mindenbe olívaolajat 🙂 Illett volna még hozzá egy kevés fekete olajbogyó is, de nem volt itthon. Öreg hiba! Gyors, mégis fenséges vacsora.

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Az éjszakai közös uzsonnánk? Minden további nélkül.

  2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Igen 🙂 De te töltheted cipóba is, ha nagy zsemléket szereted 🙂

  3. Zsuzsa says:

    Milyen jó kis kompakt gombakaja! Meg fogom csinálni! Hány zsemlébe fér bele ennyi töltelék?

  4. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Én öt zsömlébe töltöttem, ha nagyon akartam volna, akkor hatba is elég lett volna, így a zsömlebéllel ki lehetett törölni a serpenyőt 🙂

  5. vmistvan kukac hotmail.com says:

    rókagomba, kedves Eszter! tudsz élni 😀 az egyik legfinomabb gomba… nekem talán a legfinomabb is, mert a szarvasgomba nem nagyon jött be.

  6. Anonymous says:

    Eszter! Lehet, hogy egy gasztrotulok vagyok, de: mi az a “konzerv zöldbors”? Először azt hittem lemaradt egy “ó”, de már másodjára biztos nem véletlen (igaz, borsót nem igen látok a fotón, csak, ha akarok). Létezik konzerv zöldbors? Jé….Ofélia

  7. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Nem vagy gasztrotulok!Általában az olajbogyók környékén van a hiperekben, és vékony hosszúkás üvegben, “friss”, vagyis nem szárított bors, sós lében. 200 forint körül. Nagyon finom!!!

  8. meir says:

    akkor én most ilyet rendelek:)

  9. forzadagro says:

    Ööööö… lehet, hogy legközelebb ez lesz az uzsonna??? Annyira jól néz ki, hogy lefejeltem az asztalt, mert olyan éhes vagyok:)

  10. meir says:

    na de milye zsemle? klasszikus kicsi?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!