Fűszer és Lélek

A fagyasztószörny mindent megeszik


Tegnap darálthúst kerestem a mélyhűtőmben. Meg mertem volna esküdni, hogy kell lennie két félkilós csomagnak. Nem találtam, úgyhogy kipakoltam az egészet, és csodákra bukkantam.
Előkerült:
fél cukkíni torta, most olvad ki.
6 muffin, nem emlékszem rá, ment a kukába
4 csomag brokkoli (kezdeni kell vele valamit)
fekete tőkehal filé (nem rég vettem, de elfelejtettem)
Annyit gondolkodtam már azon, hogy miként lehetne mindig ápdételni a fagyasztóban várakozó ételeket, de eddig nem jutottam megoldásra. Talán ha egy nagy fiókos fagyasztóm lenne, és csak kevés dolgot tárolnék benne. De ha nekem kicsi, polcos fagyasztóm van, és rengeteg dolgot próbálok meg elraktározni ott?! 🙂

Eredeti kép: jewtopia

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. konok says:

  tanácsadó nem kell, minek?megoldod a programozást egyedül is:) az anyagbeszerzést is megoldottad eddig, meg az ételek elkészítését. esetleg, ha sikerül a munkahelyváltásom, akkor csinálhatok neked egy ilyen adatbázis-kezelőt.(a szilikon nálunk lapokban van, fogalmam sincs mit csinálnak belőle, de nem alkalmas élelmiszeripari felhasználásra)

 2. "saját levében" says:

  Eszter! A féléves hamburgeredet nem találtad meg benne? Nem ott bújt el? Esetleg ájsz-séknek álcázva magát?

 3. Mirelle says:

  t3v! A megoldás a 17 literes mélyhűtő! 🙂

 4. PartizánOrsi says:

  De nálunk ki se lehet kapcsolni, mert egybe van építve a hütövel (csak egy kis mélyhütörész) és a szomszéd, aki a virágokat locsolta biztos, hogy nem nyúlt hozzá. Csak a koboldok lehettek 🙂

 5. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  t3v, szerintem ez is olyan 70 literes lehet, a hűtő rész felett van, és az egész hűtő 180 cm.Orsi, ilyen egyszer nálunk is volt, még anyuéknál laktam, és nekik volt egy nagy fagyasztóládájuk. Amíg nyaraltunk, nagyanyám valamiért fenntjárt nálunk, és azt hitte baj, hogy világít a gomb, hát kikapcsolta.Tele volt a mélyhűtő, két hét múlva mentünk haza.Persze nagyikám azt állította, hogy ő csak ott volt, de nem nyúlt semmihez. Biztosan a manók voltak….

 6. PartizánOrsi says:

  Nem kívánnál még egy arabot is, aki legyez? Bocsánat, csak nálunk ezt szokták mondani, ha valakinek túl sok, nagyjából teljesíthetetlen kívánsága van :-))) Nekem a múlt héten leolvadt magától a kis mélyhütöm, amíg nem voltunk itthon. Csak akkor csinál ilyet, ha min. egy hétre elutazunk, ez már a harmadik ilyen eset az elmúlt 2,5 évben… Nagyon bosszantó. Biztos megsértödött, hogy nem nyitogattuk 10 napig. Valakinek valami jó ötlete? Ja, nem volt áramszünet.

 7. t3v says:

  Én tudom a megoldást: 70 literes mélyhűtő. Egy pillantással átláható a tartalma 🙂 Egyébként meglepően sok minden fér bele. Én csak a húsokat szoktam egy fecnire felírni fajtánként, és kihúzom, ha kiveszek valamit. A fecni a fagyasztó ajtaján belül van.

 8. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Lehet kapni már ilyen hűtőt egyébként. Ott bukik meg a történet szerintem, ha manuálisan kell egy nagybevásárlás után bevinni az adtokat. mert az első héten még megy a dolog, de utána?Akkor lenne jó, ha egy vonalkód leolvasó lenne a hűtőn, persze mérleggel kombinálva :-), és amikor valamit beteszel, csak leolvasná a kódot, ami persze mindenen, még a kofától vásárolt zöldségen is rajta van. Ha felhasználsz öt deka sajtot, akkor a hűtő autómatice csökkenti a mennyiséget. Na, ilyet kérek.

 9. fakanal says:

  a megoldás egy aprócska számítógép beépítve a fagyasztó oldalába, ahová be kell írni, ha valamit beleteszel, ki kell törölni, ha valamit kiveszel, és kész:) egyszerű leltárprogram kérdése az egész:)

 10. MGL says:

  Tegnap én is kinyitottam a mélyhűtőt, mert ott tartom a diót.-Mélyhűtve nagyon jó!!!Gleccser szerű képződményeket találtam, mert ismét más élelemre vadászott, és nagyon sok érdekes dolgot találtam a fagyasztóban—rákot, meg kagylót, meg gesztenyét…meg áfonyát, ráknyársocskákat…stb, pedig ez fiókos.Hidd el a fiókos fagyasztó is tud meglepetést okozni:)…sőt.Gourmandlizard

 11. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Igen sokkal jobb lenne, ha a fagyasztó elszavalná mi is van benne. 🙂

 12. loislane says:

  mondd fel diktafonra, mi van benne, és csak vissza kell hallgatnod. naponta update-elheted attól függően, mit raktál bele, és mit ettetek ki belőle.:D (jóvanna, szakmai ártalom:))

 13. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Lois, eddig ez a legjobb :-)És a celebek mélyhűtőjét kiadná a ringier cd-n.

 14. Bombadil Toma says:

  én rendszeresen járok így. az egyetlen jó megoldás, hogy félévente kipakolom az egész fagyasztót, meghívom a barátaimat, és felzabálunk mindent. most is esedékes egy ilyen:))

 15. Judit says:

  Hógolyó az első hóból, ez milyen aranyos. :))))))) Ismeretlenül is imádom a kölyköket. :))

 16. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Miért, Konok, máshol mit takar?SAP, és egy tanácsadó is kell mellé szemtelenül magas fizetéssel?:-)

 17. konok says:

  Egyszer már írtam, csak akkor elszállt: SAP rendszer kell neked. Viszont akkor pontosan le kell írni az egységnyi recepteket is, és gondosan vezetni a vételezéseket, meg a főzéseket. A rendszer előnye: az összes recepted le lesz írva, és annyi személyre tudod változtatni, amennyire éppen kell, illetve lesz egy naplód is, hogy mikor mit csináltál. És persze nem utolsó sorban mindig tudhatod, hogy az otthon lévő készletből mit lehet készíteni.Off: a másik posztnál is elszállt a válaszom, tehát itt jegyezném meg, hogy a szilikon nálunk egész mást takar sajnos:(

 18. loislane says:

  mish, hát én ezen csöppet sem vagyok meglepve…:))))

 19. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Valamitől kell erősödnie az immunrendszernek 😀

 20. Mishmesh,alias Dorka says:

  Lois:-) Benéztem a hógolyóimra, és erősen megfogyatkoztak.. Kérdésemre nagy sunnyogás lett a válasz, majd Simon beárulta a nagyokat, hogy rájártak lassan elszopogaták őket.. 8én meg csodálkozom, mitől fáj a torkuk állandóan..Szörpöt is öntöttek rá. Asszem világgá megyek.remélem legalább kutyapisis nem volt közte.

 21. t3v says:

  Pontosítok akkor: 70 centi széles kell, ez fontos. Nekem is felül van, 2 polc van benne, nem fiók, plusz az ajtaján két nyitott tartó (pl. petrezselyemzöld, gesztenyepüré, tojásfehérje, citromlé és -héj fér el). Max. két sorban tudok pakolni egymás mögé, alul vannak a metro 2,5 kg-os zöldségek, répa, gomba, középen a sajt, kész kaja és házi fagyi, felül a kiporciózott hús és (a jégkockakészítő helyén) külön szeparéban a fagyasztott meggy és vaj. Ha nem tudom, mit akarok főzni jövő héten, kinyitom és megnézegetem, mi áll benne legrégebb óta. Még sosem veszett el benne semmi 🙂 no frost rulez.

 22. loislane says:

  én is gyűjtöm a hógolyókat. minden télen az első hóból egy gömb lefagyódik. talán egyszer kidobom, de az is lehet, hogy nem:DD

 23. Mishmesh,alias Dorka says:

  Nekem kombihűtőm van,aljában a fagyasztó,de sokkal jobb lenne egy olyan sokrekeszes mint a tiéd.Fú de tudnék bele pakolászni.Így alul a két kis fiókban néhány zacsi hús van, a felső, nagyobb fiókban meg vagy negyven kissé koszos hógolyó van..A gyerkőcök nyárra tartalékolták,amikor leesett az első hó.Majd eldobtam az agyam, mikor észrevettem. Csak túl keménnyé fagytak egy augusztusi hócsatához:)

 24. sheila says:

  anyám füzetet vezet. lelkiismeretesen.

 25. VKOrsi says:

  én próbálkoztam azzal, hogy a fagyasztó ajtajára papírt tettem hűtőmágnessel és arra írtam fel a leltárt mindig….idővel nem volt már elég up-to-date 🙁


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!