Fűszer és Lélek

Pezsgőben sült csirkecomb

h-csirkecomb+pezsgőbenAzzal kezdem, hogy nem vagyok egy csirkecomb rajongó. A kacsa, vagy a libacomb az a barátom, de a csirke nem annyira. Ez is csak azért készült, mert kaptunk pár házi csirkecombot, amivel azért érdemes kezdeni valamit.
Mi szeretjük a csípős ételeket, úgyhogy elég sok chilit használtam hozzá, de chili nélkül is nagyon finom, ha esetleg kisgyerek is eszik belőle, akkor mindenképp csökkenteni kell a mennyiséget, vagy el is lehet hagyni. A bőr alatti hús nem csíp, azt le lehet szedegetni róla, és akkor nem kell külön főzni az aprónépnek.
Hozzávalók két csirkecombhoz:
2 egész csirkecomb
2 dl száraz pezsgő
2 alma
2 gerezd fokhagyma
1 kk kömény
1 kk csombor (borsikafű)
1 kk rozmaring
só, bors
chili pehely vagy paszta
olívaolaj
A csirkét bedörzsöltem a fűszerekkel, a sót, és a fokhagymát külön a bőre alá is betuszakoltam amennyire lehetett. Egy tűzálló tál aljára kevés olívaolajat locsoltam, rátettem a combokat, majd a nyolcadokra vágott, kicsumázott almákat. Ráöntöttem 1dl. pezsgőt, lefedtem alufóliával, és 160 fokon 50 percig pároltam. Levettem róla a fóliát, és hagytam elfőni a maradék levet. Ekkor aláöntöttem a maradék pezsgőt, és el is zártam a sütőt. A pezsgő pillanatok alatt feloldja a finom lekapott pörköket, és be is sűrüsödik valamennyire. Összesen másfél órát sült.
Vigyázat, a bolti csirke sokkal hamarabb elkészül, oda kell rá figyelni, nehogy szétfőjön a fólia alatt! Rizzsel tálaltam. csirkecomb+pezsgőben1
Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. mákos lecsó says:

    na ezek azok a képek ahol nem tudod eldönteni, hogy ez most a csőre vagy a bőre

  2. Malvina says:

    Na, Eszter! A rám gyakorolt hatásod most kulminált! Soha életemben nem gondoltam volna, pedig már nem vagyok 20 éves, hogy én egyszer egy bármiféle ennivalóról akár 5 sort is papírra fogok vetni, illetve klaviatúrára csapkodni. Még ételrecepteket sem írtam le soha életemben. Aztán most meg, tessék, nézzél bele a blogomba! Ez a te hatásod, és nem is bánom, és örülök is neki, mert úgy érzem, mintha valamilyen súlyos nyomás alól szabadultam volna fel! Ahogy a szomszéd néni szokta nondani, “szihológus” legyen a talpán, aki kideríti. Megsúgom, hogy nekem azért vannak elképzeléseim. De ez már megint olyasmi, ami a korral jár, legalább is jó esetben, az önismeretre gondolok. Kösssssssssssz!::))

  3. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Salty, örülök!Meir, még jobb 🙂

  4. meir says:

    négy hét a pontosság kedvéért:)

  5. nosalty says:

    húúú, én sem szoktam csirkecombot készíteni, de ezzel a fotóval meghoztad a kedvem:-)

  6. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Ha gyakrabban jutnék házi csirkecombhoz, akkor én is szeretném! A bolti liba, és kacsa azért is szerencsésebb, mert azokat nem pumpálják fel hat hét alatt (biztosan van az 10 hét is), ezért jobb az íze.

  7. Horasz says:

    Hughhh reggel, ehgyomorra:) csirke neeeeeeeed! 😀 reszemrol szivesen kleszitek/eszek csirkecombot. mondjuk ugye a szuleim reven en visoznylag konnyen jutok hazilag vagott csirkehez, mig a kacsa/liba ugyebken a paicra vagyok utalva.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!