Fűszer és Lélek

Körte túróhabbal

h-körtePersze édességet régóta készítek habszifonban, de most egészen sűrű masszát tettem a szifonba, és így is működött. Gondolom, valami hasonló eljárással készítik a bolti krémtúrókat is, attól olyan habos, könnyű, de nézhetjük a másik oldaláról is, vagyis így veszünk meg a dobozban egy kevés túrót sok-sok levegővel.
Csakhogy ez a sok levegő engem egyáltalán nem zavar, sőt nagyon örülök neki, hogy otthon is tudtam ilyen pille súlyú desszertet készíteni, ami nem utolsó sorban diétás, még akkor is, ha cukrot használunk hozzá és nem édesítőszert. Egy szifonnyi túrókrém ugyanis 30 körte megtöltéséhez elégendő legalább.
A körtékhez kemény gyümölcsöket vásároltam, és uborkagyalun (mandolin) legyalultam. Az első pár szeletet, ami nagyon kicsi volt menet közben megettem, a többit sütőpapírra fektettem.
70 fokos sütőben 2-2 órát szárítottam, majd meguntam :-), és papírtörlő között kivasaltam őket. Ezután visszatettem még két órára, így teljesen ropogós lett.
Hozzávalók a túrókrémhez:
25 dkg tehéntúró
2 dl natúr joghurt
1/2 citrom reszelt héja
1/2 vanília rúd kikapart belseje
cukor ízlés szerint
2 lap zselatin 1 dl. vízben feloldva
A zselatin kivételével mindent a turmixba tettem, majd 3 perc alatt összeturmixoltam. Szűrőbe öntöttem, és átpasszíroztam rajta. Belekevertem a zselatint, majd beletöltöttem a habszifonba. Betekertem a patront, kicsit megráztam a szifont, és két órára behűtöttem.
Tányérkába nyomtam a habot, és kanállal töltöttem két körteszelet közé. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Nem tudom pontosan, de egyszer a neten láttam egy képet ilyesmi körte chipsről. Szerintem így készűl, de az is lehet, hogy másképp 🙂

  2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    A két lapnyi zselatin az annyira kevés, hogy csak abban segít, hogy miután kinyomtad a habot, megtartsa az állagát. Úgy is mondhatnám, hogy szinte semmiség az egész.

  3. Horasz says:

    Ugy latszik turokremek ideje van. en is nem reg keszitettem:) a tied ketseg kivul szebb, de az enyem csak 15 perc volt:DDDH.

  4. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Hát, ha licitálunk, akkor a krém maga nekem is csak 5 perc volt, a körte tartott sokáig 🙂

  5. fakanal says:

    ez az átpasszírozás annyira macerásnak tűnik…. vagy?

  6. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Hát, csinál egy szűrőnyi mosogatni valót valóban. Egy perc az egész, amíg a műanyag hablapáttal (ez a neve?) átnyomom a szűrőn a túrót. HA nem teszel bele reszelt citromhéjat, akkor el is maradhat, de én féltem, hogy valahol eltömitik a héjdarabok a szifont.

  7. forzadagro says:

    Wow! Ez aztán eléggé mestermű gyanúsra sikeredett. Könyvben legyen majd benne ám!:))

  8. certaldo says:

    Azt a leborult szivarvégit! (A zöldborsósat megcsináltam tegnap sárgarépából, jelzem, úgy is nagyon korrekt, de ma nem leszek otthon, kénytelen leszek holnapig várni… tragédia!

  9. cserke says:

    Hű, látom rákattantál a szifonra:)Pazar!

  10. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Cserke,azóta vigyorgunk 🙂

  11. Beatbull says:

    nekem spec a körteszeletkék tetszenek nagyon – azt hiszem megszórom még egy kis bazsalikommal s tökéletesen fognak mutatni dekorációként 😉

  12. Anonymous says:

    Ezt zseniális! Honnan szedted a körteropogósítást?

  13. Anonymous says:

    Ma lesz a napja, hogy veszek egy habszifont. Nem kedményedik bele a zseletin a szifonba?Ildi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!