Fűszer és Lélek

Hedonista élvezet

Egyszerűen nincs mit mondani erről a desszertről, annyira finom!
Mi is csöndben ettük, néha felsikoltva a gyönyörűségtől. Felnőtt desszert, ugyanis kissé kesernyés. Nincs benne se cukor, se liszt, de fejenként öt deka étcsokoládéval érdemes számolni első körben. (Aztán mindenki kérni fog még egyszer, úgyhogy gondolkodhatunk akár tíz dekában is) Ha van otthon tejszín, akkor egy nagyon pici cukorral verjük fel egy kicsit, de semmiképp ne kemény habbá, és csorgassuk a süti mellé!
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé (minimum 70%-os kakaó tartalommal, de aki nagyon édesszájú, az minnél magasabb kakótartalmú csokoládét használ, annál biztosabb, hogy tehet egy pici cukrot a tojás fehérjébe)
6 tojás
2 ek vaj

Ennyi. És nem több.

A csokoládét víz felett, vagy mikróban alacsony teljesítménynél megolvasztottam a vajjal együtt. Mikor teljesen lehűlt, belekevertem a tojások sárgáját. A fehérjét kemény habbá vertem, majd kanalanként a csokoládéhoz kevertem. Így törik a legkevésbé a hab, de muszáj alaposan elkeverni, hogy ne maradjon benne fehér rész.
180 fokra előmelegített sütőben, forró vízzel kétharmad részig megtöltött tepsibe állitott formában kb. 40 perc alatt sütöttem meg. A formát sütőpapírral kell kibélelni, különben a süti beleragad! Tűpróbával ellenőriztem, hogy valóban kész van-e.
Eredetileg a Judapesten

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Piroska says:

    Ma én is megsütöttem ezt a remek csokisat néhány kisebb változtatással: tettem bele egy jó nagykanál ir whiskey-t (mit mondjak, nem ártott neki) és egyben sütöttem meg. Igy tortaszerüen szeletelhető, ráadásként pedig (bár nem igényli, mert úgy jó, ahogy van) egy leheletnyi hig baracklekvárt csorgattam rá…Köszi a receptet! P.

  2. Anonymous says:

    Én azóta ismerem ezt a helyet, amióta Fűszer és Lélek rendszeresen ír a Velvetre. Most is onnan jöttem, és egyet kell értenem az előttem szólóval :)Zseniális.Az olvasó

  3. Anonymous says:

    Kedves Eszter!Bxl-ben ettem ilyet egy afrikai (!) étteremben. Azóta keresem…. Muffinformában csináltad?

  4. VKOrsi says:

    az anyukám tört dióval szokta megszórni az ilyet… nagyon finom úgy is.

  5. nosalty says:

    ezt biztos ki fogom próbálni, nagyon jól néz ki:-)

  6. Anonymous says:

    hűű, nagyon jól néz ki, annyira megkívátam most az édességet…

  7. Victoria says:

    Szia!Szinte ugyanezt tanultam a francia unokatesomtol, annyi a kulonbseg, hogy nincs benne vaj es a hutoben vegzi, mint mousse. Azonban felcsigaztal ezzel a sutos modszerrel ki fogom probalni, biztosan nagyon finom!

  8. Anonymous says:

    Szia Eszter! Megcsináltam a málnáscsokival uazzal a lidlissel, isteni finom! Köszi!Macaroonps.: és valóban nem kell feltétlen sütni, lehűtve is csodakirály!

  9. Jucy says:

    Megcsináltam, bár hiretelen felindulásból és nem is volt itthon csak 50%os csokim, ennek ellenérte finom lett, bár legközelebb bevársárolok előtte.Köszönöm az ötletet! És a finom élményt.Jucy

  10. Anonymous says:

    Jucy: Plus vagy Lidl, itt vannak jó minőségű de megfizethető cuccok. Maca

  11. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Örülök nagyon!!! 🙂

  12. kallostomi says:

    re victoriaattól h nem raksz bele vajat még nem lesz mousse.amugy a receptet még évekkel ezelőtt csináltam, igaz vaj helyett avokádó olajjal. m.kinek ajánlom, elég speciális ízt kap. ha nincs avokádó olaj érdemes kipróbálni oliva, mogyoró vagy szőlőmag olajjal.

  13. Anonymous says:

    Nem tudom, hogy lehettem ennyire figyelmetlen, de csak egy hónapja találtam rá a blogodra!Azóta viszont az utolsó betüig elolvastalak. Gratulálok, zseniális!!!És ez a csokicsoda, hmmmmmm


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!