Fűszer és Lélek

Sajtos-paradicsomos papucs

Tegnap jól megmondtam a rosszalló véleményemet C & V blogjában a félkész ételekről, úgyhogy itt az ideje, hogy feltegyek egy olyan receptet, amiben félkész tésztát használok 🙂 Csak hogy hű legyek magamhoz.
Már említettem, hogy félkész leveles tészta mindig van a mélyhűtőmben. Csak a Plus-ban kaphatót vásárolom, az ugyanis nagyon jó minőségű, és nem is félkész, hanem háromnegyed kész. Laponként van ugyanis csomagolva, még nyújtani se kell, egyszerűen meg lehet tölteni, és mindig nagyon magas, könnyű lesz, mindez kétszáz forint körüli áron.
Szombat este kicsit kirúgtunk a hámból, úgyhogy vasárnap reggel nem volt itthon semmi, de nem is volt kedvem lemenni venni valami harapnivalót, hát még sütni. Pedig ha okosan gondoskodok magunkról előre, akkor bedagasztok egy kis tésztát, és reggel csak sütnöm kell, de most nem tettem.
Ha már így belejöttem, akkor azt is megosztom a kedves olvasóval, hogy egy kicsit kezdek el-jiddise mámásodni, ugyanis rettenetesen sajnálom kidobni az újhagyma zöld szárát. Most kapóra is jött, hogy várt rám a hűtőben két csokornyi, így ezt tettem a tésztába, egy kevés roquefort sajtot, mozarellát, sót, borsot, majoránnát, és pár szem paradicsomot.
Bár a tészta dobozán 200 fokot javasolnak a sütéshez, és mindig 230-ra fűtöm fel a sütőmet, így 20 perc alatt ropogós, illatos, forró reggeli kerül elő belőle.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szia, igen már sajnos előtte eltünt. Most a Lidl levelestésztáját találom a legjobbnak, nem a fagyasztottat, hanem a hűtőpultosat 300-ért.

  2. Anonymous says:

    Kedves Eszter!Tegnap valami furcsa történt velem. Hazajöttem, tettem-vettem, megnéztem a levelezésem, barátokkal találkoztam, de este még mindig ott motoszkált a fejemben: valami hiányzik. Akkor jöttem, rá, hogy aznap-tegnap elfelejtettem idelátogatni. Ismét érdemes volt. Tulipános, krókuszos, fréziás szép napot kívánok!Üdv: SárkányfűárusU. I.: A sárgarépa-karfiol szimbiózisát még ma ki kell próbálnom, a fenti gyönyörűségek sajnos egyelőre tiltólistán vannak. : (

  3. Anonymous says:

    Szóval a plusos jó. Egyszer vettem valami magyar vacakot, és egy lapos, zsíros egetteln valamit sikerült sütnöm, egy csomó túróval megtöltve. Köszi az infót!

  4. Anonymous says:

    Hát én mindjárt öngyilkos leszek!Semmit sem ér már az én életem…Óriási! Kap az én férjem hétvégén annyi papucsot, hogy a fal adja a másikat! Szuper vagy Eszterke! ;-)Ofélia

  5. joa says:

    Én szívesen dagasztok előző este, a gond a reggellel van, mert míg férjem és a gyerekek 6kor kukorékolnak hétvégén is, én 8ig alszom. Ha akkor látnék neki formázni, sütni pl. bagel, akkor kitörne a mikorreggelizünkmár lázadás… Így vagy előző este sütök és őrködöm a konyhában nehogy megegyék a másnapi reggelit, vagy marad a bolti cucc.Szóval van olyan ötleted, amit este bedagasztok, formázok és a férjemnek csak a sütőbe kell betennie korán reggel, hogy amire ébredek, frissen kisüljön :-)Egyébként fantasztikusak a receptjeid és az oldalad!

  6. Erzsébet says:

    Kedves Eszter!Léleküdítő blogon már jó ideje nincsenek friss írások. Már nem is lesznek?üdvBöbe

  7. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Böbe, a Léleküditőn már nem.Lányok, köszönöm szépen! Én szokatm még kiflit is sütni, úgy hoyg a tészta a hűtőben keleget egy napig, aztán megformázom, és másnap reggel berakom a forró sütőbe. De a leggyorsabb az a leveles tészta. És szilvával is isteni! 🙂

  8. Horasz says:

    Eszter irtam C&V postjahoz valaszt. Valami konnyebben kezelheto forumra kellene helyezni ezt a beszelgetest, oda ahol tobben ovlasnak, irnak.Vagy csacsogni rola egy kv mellett.H.

  9. Anonymous says:

    Szia, Eszter!Én is a Plus leveles tésztáját találtam a legjobbnak, örülök, hogy egy szakértő is hasonló eredményre jutott:) A gond csak az, hogy mióta a Plus megspárosodott, azóta nem találok hasonlóan jót sehol…Van valami tanácsod, hogy milyen más márkát lenne érdemes használni?Előre is köszönöm!Lilla

  10. meir says:

    a zöld szárat megértem én is sajnálom. Amúgy meg finom és felhasználható, tehát inkább butaság az, hogy kidobjuk állandóan, mert a zöldséges igy tanította.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!