Fűszer és Lélek

Gombakaviárral töltött sültpaprika

Elég nagyképűen hangzik ez a gombakaviár név, de nincs mit tenni, nem találtam jobb nevet neki magyarul. Ha valakinek van jó fordítási ötlete, az ne fogja vissza magát!
Előételnek is kiváló, de főételként is megállja a helyét egy beszélgetős, borozgatós estén barátaink körében. Nincs szükség hozzá evőeszközre, legfeljebb egy kistányérra. Ha főfogásnak szánjuk, akkor érdemes nem csak sültpaprikába, hanem többféle zöldségbe, esetleg sajtszeletekbe, palacsintába tölteni. (Vékonyra zöldségpucolóval szeletelt cukkíni, padlizsán, sárgarépa, uborka stb. jöhet szóba)
Hozzávalók 24 falatnyi adaghoz:
50 dkg gomba
1 nagy fej hagyma
15 dkg (száraz serpenyőben megpirított) dió
4 ek szezámmag
20 dkg erős sajt (érett Cheddar, esetleg fonüsajt )
só, bors, kakukkfű
1 dl száraz fehérbor
1 tojás
6 db hosszában négybe vágott marinált paprika
olívaolaj
A hagymát apró kockákra vágtam, sóztam, és olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam az aprítógépben felaprított gombát. Megszórtam kakukkfűvel, hozzákevertem a bort, és addig pároltam, amíg elfőtt a leve. Borsot daráltam bele, elzártam alatta a tüzet. Belekevertem a diót, a szezámmagot, végül a nagylyukú reszelőn lereszelt sajtot, és a tojást. Egy formába tettem, majd sütőben harminc perc alatt megsütöttem. (Sajnos a sütés nem spórolható meg!) Paprika csíkokba töltöttem, és fogpiszkálóval tűztem meg. Ha köretként esszük, akkor elég kiborítani a formából, és szeletelni, majd a tetejére szórni a kockákra vágott paprikát.
Eredetileg a Judapesten.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Euthymia says:

    Szia, elkészítettem ezt a csodát ma, holnap írok is róla egy bejegyzést, ha nem baj. A receptet nem írtam oda le, hanem linkelek hozzád. Amennyiben baj lenne, akkor kérlek írj!Szép napokat!:)

  2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Lehetne, de nem igaz. Ez valójában nagyon apróra vágott, de határozottan darabos gomba. 🙂

  3. Ibolya néni says:

    Lehetne pl. gombapástétom, kedves.

  4. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Köszönöm Dorka! És hogy Unicumot, azt külön! 🙂

  5. Mishmesh,alias Dorka says:

    Off:Boldog szülinapot Eszter!Este iszunk egy unicumot az egészségedre 🙂

  6. Anonymous says:

    Szia!Istenien néz ki ez is. Megcsináltam a birsalmás marokkói csirkét és a Dafinát, mindkettő nagyon nagyon finom, a birsalmás a mennyei kategóriába tartozik. Én saját készítésű birsalma befőttel csináltam, így a gyümölcsöt csak a legvégén tettem bele, hogy ne főjjön szét. Raggi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!