Fűszer és Lélek

Zöldborsós palacsinta

Fakanál kiírta a fordulót, és nagyon boldoggá tett az ötletével! Be kell vallanom, ennek a fordulónak örültem legjobban. Elég rendes elmaradásaim vannak kreatív köretek terén, de úgy látom nem vagyok ezzel egyedül. Szoktam én kombinálni mindenféle plusz hozzávalóval a hercegnő burgonyát, készítek bazsalikomos, petrezselymes galuskát, néha túró, és sajt galuskát is, sőt próbálok ötletesen bánni a zöldségekkel, de mégis a köret a gyengém.
A receptem se éppen az évszázad találmánya, de legalább látványos, és az idősebb családtagok elájulnak tőle, hogy micsoda ötleteim vannak 🙂 Pedig dehogy!
Úgyhogy nagyon figyelem a többiek poszjait, de úgy látom az igazság a kollégiumi konyhában van Teknősleveséknél, miszerint: “Mintha annak, hogy köret, csak hús mellett lenne értelme. Ezért van az, hogy egy húsevő számára a vega ételek gyakran csak köretekből állnak. Az én pályaművem főétel, de ha lett volna mellette hús, köretnek is lehetett volna nevezni.”
Úgyhogy az én receptem is megállja a helyét főételként egy vega vacsorán, de köret is lehet, különösen illik egy nagy szaftos marha steak-hez.
Hozzávalók:
12 db kész palacsinta
40 dkg zöldborsó megfőzve
2 csokor újhagyma zöldjével együtt
2 dl tejföl
1 tojás
só, bors, szerecsendió
20 dkg füstölt Eidami
A borsót összekevertem a sajt kivételével a többi hozzávalóval. A palacsintákat egy muffinforma mélyedéseibe raktam, és megtöltöttem a borsós masszával. Tetejére reszeltem a sajtot, majd 20 perc alatt szép pirosra sütöttem a tetejét.
További köret ötleteim voltak:
Tökmagos krokett
Sült zellercsíkok mazsolával
Sült cékla
Sajtos puffancs
Gersli
Mandulás zöldségek
Mézes chilis brokkoli

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. merci says:

    Köszi, ez lett volna a következő kérdésem 🙂

  2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Lois! : megkaptam az emiled, este bejelentkezek! :-)Merci: nem nagyon lehet itthon pecséttel ellátott kóser sót kapni, de a só, hasonlóan a cukorhoz, alapból kóser, még pecsét se kell rá. Nyugodtan használahtod bármelyiket! Amerikában népszerű az ún. kosher salt, de az sima egyszerű nagyszemcsés tengeri só.

  3. merci says:

    Szia!Tudnál ajánlani nekem egy helyet Pesten, ahol tudok venni kóser sót? Előre is köszi: Merci

  4. loislane says:

    mér volt felmentésed? hogy lesz így tradilángosozáskádározás és a többi? Fűszereeeeeeeeees! Megkaptad az emiljeimet???? én nem értem már tényleg ezt a hülye t-online-t

  5. meir says:

    mikor eszünk? Nekem most háromnapos felmentésem volt!

  6. loislane says:

    úúú, Eszter, de szép! mikor eszünk? mikor eszünk? mikor eszünk?????:DDDDDDDDDDD

  7. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Azt nem mondtam, de majdnem! :-)Ezek nem drága kaják! Jó mulatást neked!

  8. forzadagro says:

    És az e heti produkcióid után még azt mondod nekem, hogy párizsin és zsömlén élsz???:))))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!