Fűszer és Lélek

Zsidó szex

Vadjutka barátnőm zseniális írása zsidó szex-el kapcsolatos legendáról olvasahtó a Judapestnen.
Jutka megnyitotta online gyöngyékszer kereskedését, a link itt oldalt is látható a jobb oldalon. Aki találkozott már vele a Wamp-on, az tudja micsoda gyönyörűségekről beszélek! Tessék csak tessék!

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Matyi10 says:

  Ezek szerint autentikus zsidó életet akkor leginkább a kóser boltok na meg a mikve vonzáskörzetében (Kazinczy-Wesselényi) sarok lehet élni?

 2. meir says:

  hat jót röhögtem.Nálunk kipadobálás van akkor ide-oda.

 3. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Nem én csináltam. :-(Meir, te láttad ezt?:http://href.hu/x/4r70

 4. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Hát akkor tessék pótolni. Orti melegség, nagyon komoly téma. Tavaly volt itt a film készítője is, volt vele beszélgetés, de ne tudtam elmenni. nagyon kemény lehet, ha valaki ragaszkodik az ortiságáoz, a közösséghez, ami kitagadja őt.

 5. vadjutka says:

  hú, ez tényleg kemény lehet.

 6. VKOrsi says:

  Köszi a linket 🙂 a férjem is díjazta, ráadásul pont ezt a gyönyörűséget linkelted be…már nem eladó 🙂 tudatnám mindenkivel 🙂 🙂

 7. vadjutka says:

  :-)Szia Orsi,Köszi!Mingyárt írok neked.

 8. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  A huszadik lánc után kérek én is egyet 🙂

 9. Anonymous says:

  Szia Fűszeres!Nem egészen ideillő kérdés de régóta foglalkoztat. (hátha te tudod a választ)A Hitler szalonna kóser? :)matyi10

 10. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Elvileg kósser is lehetne, mivel gyakorlatilag gyümölcs és cukor. De igazából nem az, ugyanis nem felügyeli rabbi az elkészítését,nagy valószínüség szerint van benne valamilyen zselésítő anyag, ami lehet, hogy állati eredetű. Vagy petkin, ami szölőből származik, és annak is szigorúan kósenek kell lenni. De maga a lehetőség meg van rá, Izraelben is kapható hasonló a piacon, és az kóser.

 11. matyi10 says:

  Sejtettem, hogy a zselatinon fog elbukni a dolog. De rabbi mindig kell? Úgy tudom valamelyik konzervgyárunk uborkája is a “fogyasztható” kategóriában van sorolva. Ott gondolom nincsen rabbi felügyelni.

 12. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Erre azt tudom mondani, hogy ami jó egy neológnak, az nem jó egy ortodoxnak. Tavaly még volt kóser csemegeuborka, a Rege gyártotta,az biztosan kóser volt, OK besorolással, a rabbi rendszeresen járt ellenőizni a gyártást.Vannak olyan hasszidok(!) akik mindenhol megeszik a vajat, mert a vaj csak a tehén tejéből készülhet, de vannak olyanok akik nem. Sőt a ejet nagyon sok helyen mindenhol elismerik kósernek (a nagy tejgyárakét), de mindig marad 10 százalék, aki látni akarja a fejési folyamatot.Elvileg nagyon sok minden kóser, de a gyakorlatban kell a pecsét, és “kaszttól” függően nem mindegy, hogy kinek a pecsétje. Van itt olyan magyar rabbi, akinek mindenki röhög a pecsétjén.Aztán ugye ott a tányér, és az edény kérdése, amiből eszel, de ez már túl sok ide.

 13. vadjutka says:

  :-)köszi!!!! szuper ez a kép! te csináltad, vagy vhonnan letöltötted?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!