Fűszer és Lélek

Mangalicator Erdőbényén (kicsit se kóser!), és pálinka fesztivál

Szívem csücske Erdőbényén mostanában jó programok lesznek. (Mikor nem?)

Bárcsak én is ott lehetnék a pálinka (pályinka!) fesztiválon!!! 🙂

Február 15-17.MANGALICATOROS HÉTVÉGE

Mangalicatoros hétvégét szerevezünk, melynek keretein belülfebruár 16-án, a Magita Hotel*** különleges hangulatú mangalica disznótorra invitálja Önöket. Az exkluzív program helyszíne sem mindennapi: a vadregényes Zemplénbe, egy erdei tóra néző, patak lábához épült erdészházba várjuk Önöket! A mangalica disznóvágás fogópálinkával kezdődik, feldolgozás közben bényei forralt bort kóstolhatnak. Reggelire hagymás vért, vese-velőt tojással, malac füle-farkát kínálunk. Ebédre finom orjaleves készül, majd toros káposztát, frissen sült húst szolgálunk fel hagymás tört burgonyával. Vacsorára sült hurka, kolbász, pecsenye, pirított máj, tepertő kerül az asztalra. Másnap reggelire kocsonyát készítünk Önöknek. Pontos helyszín:erdészház

Belépő:2 éjszakás csomag: 32. 990 Ft/fő
1 éjszakás csomag: 18.990 Ft/fő
Részvétel a mangalicatoron: 11.900 Ft/fő

És még:
Torkos Csütörtök!
A Magita Hotel*** étterme nemcsak február 7.-én várja a torkoskodni vágyókat, hanem február hónapban minden csütörtökön Torkos Csütörtököt szervez!
Mi is az a Torkos Csütörtök?
A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a Húsvétot megelőző, Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a Farsang elejét jelző “regélő hétfő” vagy a “farsang farkát” jelölő három jeles nap, a Húshagyó Kedd, a Hamvazó szerda és a Torkos Csütörtök. Az egyik ilyen népszokás felelevenítésével, a Hamvazószerdát követő Torkos Csütörtök újjáélesztésével szeretnénk ráirányítani a figyelmet a hagyományok csodás tárházára. Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő Hamvazószerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás “kötelező” volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.
Ne feledje, február 7., 14., 21., 28., Torkos Csütörtök a Magita Hotel*** éttermében!Asztalfoglalás: 06 47 536 400
Minden kedves torkoskodó Vendéget szeretettel várunk!

Sőt:

Bestillo Pálinka Est a Magita Hotel***-ben
2008. február. 23., 19: 00 óra
A Magita Hotel*** rátalált Tokaj-Hegyalja másik kincsére, a pálinkára. Borvacsora sorozatunk sikerén felbuzdulva 2008-ban újdonságként szervezzük első pálinka estünket. A gyümölcsösebbnél gyümölcsösebb nedűhöz Fridrik József, a hotel chefje alkotott harmonizáló hatfogásos kompozíciót. Az est folyamán Czakó Gábor, a Bestillo pálinkák készítője tart ismertetőt a pálinkakultúráról és a díjnyertes pálinkák titkáról.
Bízunk benne, hogy ajánlatunk elnyeri tetszését és Önt, valamint kedves Vendégeit is üdvözölhetjük e nemes gasztronómiai rendezvényen!
Aperitif: Bestillo Cigánymeggy Pálinka
Bestillo Piros Vilmoskörte Pálinka
Kecskesajt mousse diós császárzsemlébe töltve mentás körte koktéllal
Bestillo Szeder Pálinka
Szeder krémleves túrógyöngyökkel
Bestillo Gönci Kajszibarack Pálinka
Kacsamáj érmék vajastésztapalástba bújtatva rózsabarack velővel
Bestillo Feketeribizli Pálinka
Zöldfűszerekben érlelt szarvas mignon feketeribizli eszenciával, burgonyafánkkal
Bestillo Málna Pálinka
Málnakrém piskóta tutajon
Bestillo Birs Pálinka
Ízek kavalkádja az ínyenc sajtok világából
7. 490 Ft/fő

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Ez tényleg aranyos! 🙂

  2. admin says:

    Egyébként ha jól tudom, a torkoscsütörtök (kövércsütörtök) szokása székely gyökerekre megy vissza. Elvileg még a tánc is engedélyezett volt, de a székelyek tánc közben kitűrték az ingüket a nadrágból (román viselet), hogy a Jóisten azt higgye, hogy a románok “mulatnak” 🙂 Tündéri

  3. Nilüfer says:

    Ha Erdőbénye, keressétek a Homonna bort!! nem viccelek, kiváló borai vannak, kár, hogy kis tételben/ vagy éppen ez a jó? nagyon gondos, manufakturális készítéssel/Ja, nem kapok százalékot a propagálásért, de én, aki nem szereti a bort, ezt szívesen szopogatom,Nincs messze aMagitától…….


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!