Fűszer és Lélek

Aszúban pácolt, mézben sült kacsamáj

Ilyen csodálatos kacsamájat az Őskaján étteremben ettem először Tolcsván. Ez az egyik slágere az étteremnek, ami a nyitás óta az étlapon van, és ezen nem is csodálkozom. Aki nem kóstolta, az elképzelni se tudja, micsoda ízorgia a máj, aszú, méz, kakukkfű keveredése! Cseppet se lepődtem meg, amikor más éttermek étlapján is felbukkant ez az étel, legutóbb a Klasszban kóstoltam. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, Valentin nap pont egy remek alkalom erre!

Hozzávalók:
kacsamáj
olívaolaj
aszú
méz
só, bors
kakukkfű
lilahagyma elhagyható, de finom 🙂
A májat egy éjszakára aszúba áztattam. Másnap forró olajban mindkét felét 1-1 percig pirítottam. Nem szabad túl sütni, akkor jó, ha rózsaszín a belseje.
Gyorsan aláöntöttem a mézzel kevert tokaji aszút, kakukkfüvet, sóztam borsoztam, és el is zártam alatta a lángot.
Friss házikenyérrel, vagy pirítóssal isteni!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. anyamanya says:

    Fantasztikus volt, köszönet a receptért! Igaz, nálunk libamájjal készült, az volt itthon, a kettő elég hasonlóan viselkedik, azt hiszem. Egy biztos, ennyire finoman elkészítve még nem ettem!!! Bár én úgy kezdeném: a tűzhely 3 méteres körzetében fedj le mindent újságpapírral -beleértve a padlót is. 🙂

  2. Anonymous says:

    Ó Istenem! Ez tényleg olyan, olyan, olyan…

  3. meir says:

    na de mi lesz az üveg aszúval, ha megbontom?

  4. Lilahangya says:

    Eszer, tudtam en eddig is, hogy tudsz elni, de ez… fantasztikus!

  5. Tintaleves says:

    A múlt héten én is láttam ezt a Klasszban, majd amikor mentem onnan kifelé, délibáb-élményem volt: az egyik asztalnál ott ült az őskajános francia férfiú. Azóta is eszembe jut, hogy talán mégsem képzelegtem, hanem a saját receptjét vendégként készíti el. Szép lenne az ilyesmi…

  6. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Eszter, ez mekkora történet!:-) Nagyon jó!

  7. Anicara says:

    Jól érzem, hogy abbahagytad a diétádat?Az aszú, máz, kacsamáj ráutaló nyomokból vezettem le a következtetést.

  8. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Nem, nem, nem! Másrészt viszont, egy héten egyszer ezsek, ÉS a családom nem diétázik, és nekik mindenfélét főzök! 🙂

  9. Anonymous says:

    Kedves Esztre! Kb mennyi aszuba kevertel mennyi mezet? réka

  10. Anonymous says:

    Ó Istenem! Ez tényleg olyan, olyan, olyan…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!