Fűszer és Lélek

Fehérbab saláta

Forró fehérbab salátát pitypangból ettem egyszer, és igazi élményben volt részem. Valahogy soha nem készítettem el, pedig igazán egyszerű, és ínycsiklandó az eredmény. Aztán most, hogy sok salátát eszünk, erős nyomás nehezedik rám a férjem jóvoltából, hogy valami olyan ebéd legyen, ami után öt perccel még nem kaparja a falat az éhségtől.
Januárban nem lehet friss pitypang levelekhez jutni, de rukola mindenhol kapható, úgyhogy meg is született a megoldás. Sűrűre forraltam hozzá egy kis balzsamecetet, és csöpögtettem hozzá pár csepp olívaolajat. Isteni lett.
Hozzávalók:
1 csésze megfőtt apró szemű fehérbab
1 adag rukola
1 csokor újhagyma
20 dkg bivaly mozarella
4 ek balzsamecet sűrűre forralva (kevesebb mint a fele lesz belőle)
1 ek extra szűz olívaolaj
2 ek pirított fenyőmag
Jaj de várom már a tavaszt, és a zsenge pitypang leveleket!

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    A boltban vett cserepes rukkolát nagymamámnál kiültettem a kertbe, gyönyörű és hatalmas lett. De ha átültetitek egy nagyobb cserépbe, jó földbe, a lakásban is szépen fejlődik.Más: Mi a helyzet a nem-rothadós-hamburgerrel? Kata

  2. Anonymous says:

    vkorsi: A rizs-kúra szerintem nagyon kemény, én is szeretem a rizst, de egy hét után… Ebből valóban hiányzik a fehérje, ezért szabad csak 3 hétig csinálni egyhuzamban. névtelen: szakácsok mondták nekem, hogy nemesített pitypang, és mivel pont úgy néz ki, ízben is hasonló, meg sem fordult bennem, hogy megkérdőjelezzem, de most én is utánanézek.anna

  3. Anonymous says:

    Kedves Anna!A rukkola a keresztes virágúak családjába tartozik, a pitypang a fészkes virágzatúak családjába, így csupán a színükben hasonlítanak egymásra.

  4. forzadagro says:

    Eszter nagyon szep a kep, meg tipografia is hozza…:-)

  5. VKOrsi says:

    Anna :Dés semmi fehérje? hogy áll össze ez a kúra?a rizst amúgy én nagyon szeretem, akár magában is.

  6. loislane says:

    hm, ez a rizses kúra eddig kimaradt az életemből, de nem lehet olyan rossz, csak én nagyon húszabáló vagyok hozzá:(Eszter, én a rukolát imádom, azon gondolkoztam, hogy a kiskertben, ugyanis körönd ide vagy oda, van a nappalink mögött egy aranyos kiskert, na szóval, hogy ott rukolát fogok termeszteni.

  7. Anna says:

    Most jut eszembe, diéta: régebben, mikor a rízs-kúrára esküdtem, mint legjobb fogyó módszer,(6kg/hónap)akkor minden étkezés előtt megittam 3 ek. almaecetet egy deci vízben. Lajos Atya (olyasmi, min ta M. Treben) könyvében olvastam, hogy zsírbontó hatású.A rízskúra, ha éredekel nagyon jó, csak unalmas egyoldalú táplálkozás a lényege. Naponta 5x másfél decis csészében főtten csapott rízs, bármilyen és bármennyi zöldséggel. Délelőtt lehet gyümölcs is. Én napi 3x ettem és eszméletlen sok párolt, pirított, nyers zöldséggel. Sosem voltam éhes. Ami itt is fontos, mint minden fogyónál, az a napi 3liter víz, vagy zöld tea minden nélkül.

  8. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Igen, de mégis más. Éljen a pitypang!!!

  9. Anna says:

    Biztosan tudod, de a rukkola az nemesítet gyermekláncfű, miszerint pitypang:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!