Fűszer és Lélek

Paradicsomos rizotto

Már említettem, hogy kedves foglalatosságom olyan ételeket főzni, amiről csak egy fotót látok, de nincs hozzá recept. Ilyenkor aztán azt teszek a lábosba, ami csak eszembe jut, a lényeg, hogy a végeredmény hasonlítson a képhez. A mostani receptem egy Sainsbury’s katalógus egyik „megvalósított fotója”, és segítségemre volt persze a konzerv neve is, ami három hozzávalót meghatározott, a rizottó rizst, a paradicsomot, és a marhahúst.
Hozzávalók (szerintem):
30 dkg rizottó rizs
10 dkg vaj
1 fej hagyma
1 paradicsomkonzerv
1 kis üveg fekete olajbogyó
1 dl száraz martini
20 dkg sovány marhahús
1 kk majoránna
Só, bors
Sajt
A hagymát apró kockákra vágtam, és a vaj felén megdinszteltem. Hozzáadtam a nagyon vékony csíkokra vágott marhahúst, és fehéredésig sütöttem. Beleöntöttem a rizst és a maradék vajat, kicsit lepirítottam, majd felöntöttem annyi forró vízzel, amennyi ellepi, sóztam, borsoztam. Folyamatos kevergetés mellett pótoltam a vizet, amíg a rizs majdnem megfőtt. Ekkor belekevertem a paradicsomot, majoránnát, olajbogyót, martinit. Párat rottyant, és már kész is volt. Nagyon finom, krémes lett, reszelt sajttal tálaltam, bár a fotón nem volt sajt, és nem hagyhattam ki. Legközelebb talán teszek bele egy chilit, hogy jó csípős legyen.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Paradicsom konzervből készítettem, ami már eleve meg van főzve. Nem az egész, hanem a darabos változatot használtam.Nem volt savas.

  2. Anonymous says:

    Ha a paradicsom csak eggyet rottyan, akkor elég savas marad. Nem volt belőle gáz?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!