Fűszer és Lélek

Magyarország legjobb éttermei

A hír:

A Lánchíd Palotában, ünnepélyes keretek között hirdette ki a Dining Guide nevű magyar és angol nyelven megjelenő étteremkalauz csütörtök este 2007 legjobb éttermeinek listáját, amelyen tavaly óta jelentős változások történt.
Tavalyi nyertesek közül csak a Lou Lou, a Páva, a Le Bourbon és a Fausto’s éttermet juttatta be. Vidékiek közül a fertőrákosi Ráspi és a veszprémi Villa Medici került be a legjobb magyar éttermek sorába. A versenyben elsősorban a nemzetközi, esetenként fúziós konyhát vivő (azaz a különböző nemzetek ételeit egy menüsoron vagy ételen belül kombináló) éttermek vitték el a pálmát. Ilyen a Four Seasons Páva étterme, a Bock Bisztró és a Manna Lounge. A tradicionális hazai ízekkel operáló éttermek közül kettő került a legjobbak közé, a budapesti Múzeum étterem és a már említett fertőrákosi Ráspi. A 28 főből álló nemzetközi zsűri nemcsak szigorúan kulináris kritériumok alapján döntött. A tesztelők figyelembe vették a hely küllemét, az ételek és italok választékát, minőségét, a személyzet felkészültségét, a kiszolgálás szakszerűségét, figyelmességét és a tisztaságot. A Dining Guide jövőre ismét meghirdeti Az év legjobb étterme versenyt.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. meir says:

  Hát az első ötben benne van a borjú sülted. Nem tudom melyek azok, minden étterem látogatás más, hol jó, hol rossz. Én a Kádár sóletjére esküszöm a kiszolgálás csapni való:) a hely autentikus mi kell még?Szerintem itthon igazán ezt a műfajt még tanulni kell, hogy valójában milyen is az igazi vendéglátás. MO-n még érezhető, hogy vagy kintről koppintanak és átesnek a ló másik oldalára, vagy szánalmasan viccesre sikeredik.

 2. forzadagro says:

  Nem voltam mindegyikben, de pld szerintem a Manna annyira nem jó, mint hájpolják. Egy sima húsleves is olyan íztelen volt, mintha én főztem volna Maggi kockából.A Villa Medici viszont g***jó!

 3. Horasz says:

  pecsi, fuzios konyhat visz es a chef 2 csillagosoknal tanult:)Reszemrol nem teszteltem (ritkan jarok arra) de nagypapi51 az index TA-rol nagyon dicserte es neki hiszek.Ha mar itt tartunk akkor a Seaglt is erdemes lenne megnezni. Bar csak nem reg nyitott ha jol tudom.H.

 4. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  A Csalogány volt tavaly. De a választ nem tudom…A Susogó milyen? Még nem voltam.

 5. Horasz says:

  Klassz, Csalognya 26, Susogo hol vannak?H.

 6. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Neked melyik az első öt?

 7. meir says:

  ebből kettőben voltam, de fene tudja. Szubjektív…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!