Fűszer és Lélek

Diós, kecskesajtos penne

Péntek esti dőzs része volt a penne. Nem bántuk meg, ismét nagyon jól esett mindannyiunknak.
Mai napig emlékszem, amikor a tévében először láttuk ezt a receptet.
Ősz volt, még “vidéken” laktunk a férjemmel, és olyan este tíz körül járhatott az idő. Valamilyen főzőcskézős műsort néztünk, és akkor elhangzottak a hozzávalók.
Olyan éhesek lettünk hirtelen, hogy kiszaladtunk a kertbe, és összekapartunk tíz szem egészséges diót a földről. Mire megettük az utolsó szem tésztát is, már 11 volt, mégsem éreztünk lelkiismeret furdalást. 🙂
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg száraz serpenyőben megpirított dió
2 gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja
15 dkg kecskesajt krém
2 ek frissen reszelt parmezán
só, bors
1 csokor petrezselyem
penne
Amíg a penne megfő, a hozzávalókat egy aprítóban pépesítem, sózom, borsozom. Egy pár pillanat alatt megvan az egész. Ráöntöm a kifőtt tésztára, és kész is. Ha valaki kedveli, tehet rá még egy pici parmezánt az asztalnál is.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. CookingStar says:

    Kecskesajtkrém ügyben.Egy ideig a Kaiser’s-ben lehetett kapni magyar gyártmányú Alföldi Kecskesajtkrémet, szerintem sokkal finomabb és erősebb ize volt mint némaley franciának, de elég régóta nem voltam Kaisersben, ezert ha valaki jár megírhatná van e még…Eszter, a kimértet hol szoktad venni? Rám eddig a CORÁban mindig úgy néztek mint egy hülyére ha ezt kértem…Köszi, Zozó

  2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    ez volt az. Fokhagyma, dió…

  3. chilii says:

    ez a kecskekrémsajt milyen márka, hol kapni és mennyiért vesztegetik??? 🙂

  4. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Én kimérve szoktam venni, olyan 1500 körül van kilója. lehet kapni csomagolt változatot is, az általában Francia, és legalább a duplája kilónként. Ez utóbbit mindig látom pl. a Tescoban is, asszem piros papírdoboz, és egy kecske van rajta.Kimért sajot is árulnak néha ilyen helyeken, de talán a Corában nagyobb a választék sajtból.

  5. chilii says:

    köszi, én eddig csak a Kaisersben néztem, de ott horror áron van kicsomagolt, ezek szerint jobban szét kell néznem!

  6. Loislane says:

    na ez már milyen romantikus! kiszaladtatok dióért, ez tök jó, tényleg aranyos! Ilyenkor kicsit skizofrénnek érzem magamat, mert olyan jó lenne valami ilyen, ugyanakkor javíthatatlan városi györök vagyok, és nem tudom elképzelni, hogy egyszer kiköltözzünk, dehát soha ne mondd, hogy soha ugyebár…

  7. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Mi is városi gyerekek vagyunk, én az V., a férjema XI. kerben nőtt fel. Három évig laktunk Diósdligeten, és akkor mi is ldöntöttük, hogy nekünk villamos, troli, és metró kell :-)De azért néha jó lenne egy kert, a kinti sütögetés miatt.

  8. Loislane says:

    nálunk viszont ez állandó vitaalap. Mert hogy ő ki akar költözni, mert ott nőtt föl, én meg, ha elhagyjuk a budapest táblát, rángógörcsöt kapok, hogy menjünk hazaaaaaaaa. igaz, a kerti sütögetés angyon jó, de arra ott van a telek, télen úgyse grillez az ember a hóeséseben..:)

  9. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Mi Diósdon grilleztünk télen-nyáron. És az emberek legnagyobb tévedése kiköltözni a gyerekkel, majd minden reggel ingázni vele az oviba, iskolába.

  10. Loislane says:

    Komolyan? Télen? És megsütöttétek és berohantatok a házba megenni, vagy azt is kint?Fúúú, most de ennék egy jó kis grillezett húst, a legjobb a világon, egyszerűen utánozhatatlan. (Habár nem lennék meglepve, ha lenne vmi módszered, hogyan lehet azt az ízt elérni beltéren:)

  11. meir says:

    na ebbe szagoltam én bele:) valóban isteni az illat. Az ízre legközelebb 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!