Fűszer és Lélek

Maionesa Blanca Mammától

Mamma tegnap este lepett meg minket ezzel a poszttal. Engem annyira lázba hozott, hogy azonnal elkészítettem. Nincs mit szépíteni a dolgon, a recept zseniális!
Tavaly nyáron ráadásul az ismeretségi körömben jó páran kifeküdtek romlott házi majonéz miatt, és napokat töltöttek a László kórházban. Sok olvasóm biztosan sejti miről beszélek. Az ANTSZ nem tapsolt örömében, annyit elárulhatok! 🙂
A katalán recept lényege, hogy a majonézhez nem kell tojás, csak tej. Fokhagymát kell pici tejjel, és olajjal pépesíteni botmixer segítségével, majd apránként hozzáadni a maradék olajat, és tejet. Mamma szerint 8-10 perc alatt összeáll a majonéz, nekem 12 percre volt szükségem. Úgyhogy valóban nem érdemes feladni!
Hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma
100 ml tej (1,5 %-os is lehet)
200 ml növényi olaj =
50 ml olívaolaj
150 ml napraforgó olaj
1 mk só
bors, frissen őrölve
petrezselyem
Az eredeti receptben nincs petrezselyem, de tegnap a férjem steak-jére tettem belőle, mintha fűszer vaj lenne, és nagyon bejött így az íze.
Mamma, köszönöm!

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anna says:

    🙂 Tegnap kipróbáltam, és tényleg besűrüsödik és nagyon finom. Én besamel mártás helyett ezzel készítettem a rakottkrumplit. Tettem bele egy kis szerecsendiót és sok frissen őrölt borsot, mert úgy szeretem ezeket a fűszereket is.

  2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Szia Gildor! Köszönöm 🙂

  3. vmistvan kukac hotmail.com says:

    helló Eszter!nem bírtam tovább, a blogomon ajánlottam a tiédet 🙂 tetszik, szerettem volna másokkal is megosztani 🙂

  4. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    A receptet másoltam, és a kk megjelölést szoktam használni, de gondolom a kk az a teáskanál, a mkmeg egyértelműen a kávés. 🙂

  5. Loislane says:

    jellemző, a “Mk só” olvastán először a merőkanál ugrott be, de írjuk ezt az influ számlájára. :)amúgy izgalmas ez a tojás nélküli majonéz, biztosan fogok csinálni, nagyon kíváncsi vagyok.

  6. meir says:

    na én meg csak nyelem a nyálam

  7. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Mi itthon vagyunk, van még belőle 🙂

  8. forzadagro says:

    Hmmm hmmm… nagyon jól hangzik. Talán ma este eszek egy ilyesmit valahogy, valahol…:)

  9. Mamma says:

    :-)) jól írtam tegnap, Te aztán belecsapsz a közepébe:-)) Örülök, hogy ilyen hamar bekeverted!Igen, nem kell tovább ragozni, ez egyszerűen zseniális. Kár, hogy nem én találtam ki:DDD Zöldfűszerekkel hidegkonyhai mártásszerű lesz, sőt kis mennyiségben még pastára is lehet tenni és ez a steak-vaj is remek ötlet!Akartam kérdezni, hogy nálad mennyi idő volt, ezt majd update-olom, nehogy valaki kedvét szegje!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!