Fűszer és Lélek

Sajtkrémes-pesztós gnocchi

Eddig is tudtam, hogy a világ legtündéribb pasija a férjem, de tegnap este tárgyi bizonyítéka is akadt az állításomnak. Feljött egy barátunk, de nekem rengeteg dolgom akadt tegnap, és szégyenszemre nem volt itthon vacsora. Salátát mégsem adhatok két megtermett férfiembernek, ezért Gábor nekiállt, és gnocchit gyártott. Nem vette, és megfőzte, majd félkész pesztóval nyakon öntötte. Nem, ő megcsinálta!
Szokott néha főzőcskézni, de ilyen összetett dolgot eddig nem csinált még. A receptet is ő olvasta valahol, bevásárolt, miegymás. A mosogatógép szorgalmasan dolgozik, én lógatom a lábam. Megtartom. 🙂
Hozzávalók a gnocchi-hoz:
60 dkg főtt, áttört krumpli
1-2 ek olívaolaj
40 dkg liszt
2 db tojás
Só, bors
Szerecsendió
Hozzávalók a sajtkrémes pesztóhoz:
1 csokor friss bazsalikom
2 ek szárazon megpirított fenyőmag
2 ek frissen reszelt parmezán
8 ek olívaolaj
5 gerezd fokhagyma (Ettől nagyon fokhagymás lett az étel, de mi imádjuk. Használható kevesebb is. Randevú előtt megfontolandó mindenképp.)
1 Philadelphia sajtkrém
A gnocchihoz a krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd krumplinyomóval áttörjük. Hozzákeverjük a tojásokat, lisztet, és a fűszereket. Hengerformát nyújtunk belőle, majd lisztezett deszkán falatnyi darabokat vágunk belőle. Villa segítségével kicsit megformázzuk, majd lobogva forró sós vízben kifőzzük. A víz újraforrása után kb. két perc alatt elkészül.
A pesztóhoz a bazsalikom leveleket, a fenyőmagot, olajat, és a sajtot egy turmixban pépesítjük, majd hozzákeverjük a sajtkrémet. Ebbe forgatjuk a kifőtt gnocchikat.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. chili&vanilia says:

    Jaj, hirtelen teljesen összezavarodtam a kép alapján, hogy Dolce Vita-nál, vagy Fűszeres Eszternél járok-e:)klassz ez az új kamera, nagyon feltűnő a különbség!

  2. Beatbull says:

    ezek szerint megfertőzted férjedet (is) – várom a mr. fűszeréslélek blogot ;)lehet lemaradtam valamiről: karácsonyra új kamerát hozott a Jézuska? feltűnő a különbség – főleg a mélységi élességben vélem felfedezni az új makróobjektívet 😉

  3. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Új kamerát valóban hozott, no nem a Jézuska, hanem a “két ünnep közöttke”, de sajnos makró objektívet nem mellékelt mellé. Remélem majd pótolja a hiányosságait!:-)

  4. forzadagro says:

    Itt szemben van egy Nikon bolt, intézzek neked valami kedvezményes makrót? Bár nekem így seincsen semmi bajom a képekkel… sőt!Idegesítsed itt az embert korán reggel frankó kajákkal! Ez is már milyen jól hangzik!:)

  5. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Édes vagy Forzi, de nézni én is tudok :-)Venni már nem annyira…A kedvezmény mit jelent?

  6. Pirikenagyi says:

    Lehetne hogy a férjed valami tanfolyamot indítson háziembereknek? Az enyém ha főz, nagyon lelkes, csak kicsit nagyvonalú. A töltött paprikából kihagyja a rizst, a lecsója olyan erős, hogy a fülünk füstöl, és nem sajnálja a húslevesből a rozmaringot. Ráadásul mindennek ugyanazt a nevet adja. …. Szultán módra.(Ja! És dicsérni kell, de nagyon!)

  7. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Szultán módra! de édes :-)Egy szultánt dicsérni kell, az biztos. Olyan jól mulatok azon, amit írsz! Köszönöm.

  8. meir says:

    Rohanásban vagyok, de ide biggyesztem, hogy EZT A GÁBORT meg kell tartani. Amúgy meg mennyire elkényeztet téged már… Szegény férfiak egész napi munka után ott gyuszatolják a krumplis tésztát.

  9. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Köszi Meir, én is nagyon szeretlek, de nem ilyen kommenteket várok ide, hanem olyanokat, hogy nagyon helyes, főzzön csak ha ilyen főnyeremény a felesége! 😀

  10. meir says:

    én is nagyon szeretlek, de nem írhatok olyat:) hogy főzzön. De a tény az tény, hogy a felesége az főnyeremény, de gondolom ezt ő is tudja már:)

  11. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    :-)Kidumáltad. Azért gomba ne legyen este 😉

  12. Anonymous says:

    Azt lehetne, hogy egy kicsit átküldöm az én férjemet is, és tanul nálatok?Ildikó


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!