Fűszer és Lélek

Téli fügés saláta a diétám jegyében

Tudom, tudom, a füge, különösen az aszaltfüge nem éppen a light élelmiszerek mintapéldánya. Mivel hosszútávra tervezem a diétát, muszáj kissé változatossá tennem. Imádom a fügét, de ilyenkor már sajnos nem jutok hozzá, a zöldségesnél azonban egy nagyon kedves feliratot láttam: minifüge akció! Tudom, hogy gyerekes dolog, de rám hatnak az ilyen szavak, mint cukorborsó, bébirépa, és ezek szerint a minifüge is 🙂
Még egy avokádó is beugrott a kosaramba, pedig semmi “cuki” jelzővel nem látták el, és olajban is dúskál, de ritka alkalom, amikor tökéletesen érett avokádót sikerül vennem, és nem kell papírzacskóban érlelnem napokig.
Szóval az egyik elhatározásom, hogy amíg nagyon nem unom, addig hetente hat napig salátát vacsorázok. Egy nap dőzsölést adok magamnak, leginkább péntek estékre, hogy kellőképp megünnepelhessük a szombat bejövetelét.
A salátát csütörtök este vacsoráztuk, mikor is Shadai és Shadainé voltak a vendégeink. Előtte fokhagyma krémlevest ettünk, és én csodálkoztam a legjobban, hogy mennyire elég egy ilyen könnyű, húsmentes vacsora is.
Hozzávalók négy főre:
1 nagy fej jégsaláta
1 avokádó
1 marék pirított tökmag
15 dkg aszaltfüge darabokra tépkedve
30 dkg koktélparadicsom

1 szál sárgarépa durva reszelőn lereszelve
5 dkg francia roquefort sajt
3 dl sovány(abb) joghurt
Só, bors
2 szelet házikenyér megpirítva, fokhagymával bekenve
Olívaolaj
1 lime leve
Igazi élvezetek tárháza: ropogás és roppanás (pirítós, saláta), krémes olvadás (roquefort, avokádó), csípős fanyarság (fokhagyma, tökmag), édes puhaság (friss illatozó kenyér, füge).

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Cserke says:

    Hm, ez aztán a diéta:)!!És boldogújévet!!

  2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Köszönöm Éva! Nagyon jól hangzik, és lássuk be, sima jégsalátán nem lehet élni! 🙂

  3. eva says:

    Küldök neked egy nagyon jó – és csak enyhén diétás- téli saláta receptet, mert heti hat nap saláta komoly vállalkozás :-)3 vérnarancsnagy csomag rukkola vagy más saláta izlés szerint, de rukkolával a legjobb8 datolyaparmezán sajt reszelék20 mandula enyhén megpirítva3 evőkanál mandula olaj2 evőkanál jó minőségű balzsamecetcsipet sóA fentieket rétegezve egymásra tesszük, megöntözzük az olajjal és az ecettel, sózzuk… mindmegesszük.

  4. chilii says:

    mikor maradtam le? mi ez a diéta???

  5. meir says:

    akkor jó, mert két pillanatra elgondolkodtam, hogy az avokado nem is édes. Csak a füge megtévesztett, mert arra emlékeztem.:)

  6. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    :-DNem!1., a szombatiban mangó volt nem avokádó2., abban nem volt se répa, se paradicsom, se roquefort.Sajnos szombaton csak szárazra pirult bolti zsömle jutott bele, csütötrtökön bezzeg home made kenyér volt.Cserébe csütörtökön nem volt borjúsült. Csakhogy te is jól járhass! Holnap a szombati vacsi jön, legalábbis a hús része, a saláta kimarad.

  7. meir says:

    hűha:) akkor szombatra is maradt:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!