Fűszer és Lélek

Túrós-barackos rétes

Maradék túró eltakarítása céljából sütöttem a rétest. Ahhoz, hogy egy egész rúd megteljen vele, sajnos nem lett volna elég mennyiség, fél rudacskához pedig mégsem kapcsolhatom be a sütőt, nem igaz?! Kibontottam hát egy doboz őszibarack befőttet is, így most egy maradék féldoboznyi barack vár arra, hogy valami történjen vele. Ez kérem, egy végtelen történet.
Eddig is imádtam a rétest, de most, hogy megláttam a Nagycsarnokban milyen rettenetesen drágán árulják, elhatároztam, hogy gyakrabban fogok sütni. Ha nem használok hozzá cukrot, és persze nem diós, és mákos rétest sütök, akkor egészen diétás édességnek mondható, mert az a 2-3 levél tészta, ami körbeöleli nem éppen egy klóriabomba. Márpedig egy kis kalóriamegvonás nagyon rám fér! Na jó, egy nagy kalória megvonás is 🙂 De a rétest ma ledolgoztam a taposógépen.
Hozzávalók:
2 lap félkész rétestészta
25 dkg túró
cukor (jelen esetben édesítő szer)
Őszibarackbefőtt
1 tojás
1 ek búzadara (el is maradhat, de nekem most tejfölös krémtúróm volt itthon, az pedig elfolyt volna a búzadara nélkül)
Fél citrom reszelt héja
Negyed vanília rúd kikapart közepe
Vaj a réteslap megkenéséhez (ezt most elhagytam, de finomabb vele)
A túrót összekevertem a vaníliával, édesítőszerrel, tojással, és a búzadarával. Egy órát pihentettem. A réteslapokat nedves konyharuhára fektettem, (és megkentem volna őket olvasztott vajjal, de nem tettem). Először a barackokat fektettem a réteslapra, majd rákanalaztam a túrót, úgy, hogy a lapok végén 5-5 cm szabadon maradjon. A konyharuha segítségével feltekertem, mindkét végét visszanyomtam, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarbára sütöttem. Egy rúdra elegendő mennyiség.
A Bagolyvár étteremben tanítanak igazi rétestésztát nyújtani.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. forzadagro says:

    :((((((((((((( brühühüMa mindenki elrontja a kedvemet!:)

  2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Az az érzésem, hogy lesz még 🙂

  3. meir says:

    most miért? újévi fogadalom?

  4. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Hogy miért? De hát ismersz. Azért. Igaz régen nem ismertél de elárulom, hogy 56 kiló voltam. Junius 15re megint annyi leszek 🙂

  5. VKOrsi says:

    nálam is ennyi a cél. :)jól hangzik ez a rétes és tényleg diétás.

  6. Mamma says:

    Ez kérem, nem egy végtelen történet:-) http://href.hu/x/4bmtDiétás receptekben nem leszel egyedül:-))), ha ez megnyugtat.

  7. diétás kolléga says:

    Az a rossz hírem van, hogy a legtöbb őszibarack konzervben sajnos elég komoly mennyiségű cukor van…Egy csomó boltban, hiperben próbáltam már találni cukormentes konzervgyümölcsöt, de teljes kudarc. A Lidl-t még megnézem. Érdekes, hogy gyöngyhagymából már találtam, de pl. csemege uborkából nem (csak olyat, amiben cukor ÉS édesítőszer is volt…).

  8. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Van megoldás, csak Bécsig kell menni érte sajnos. De mi más okból gyakran járunk, ott van cukor mentes őszi, sőt mindenféle befőtt.A Lidlben nagyon jó a diétás joghurt, Splendával van édesítve, nem Aspartammal.Mamma örülök nagyon, rajtad tartom a szemem :-)A kosárka jó ötlet lett volna, de a fiam befalta a barackot.

  9. meir says:

    jaj de jo akkor shabatolhatunk az oxigenben is

  10. VKOrsi says:

    Készülök valamikor Bécsbe, előtte kifaggathatlak, hogy mit merre érdemes?

  11. Kata says:

    Ezt a bécsi dolgot én is szívesen meghallgatnám, ha nem titkos ;o)

  12. vimizo says:

    Ezt a tejfölös túrót Nálad olvasva vettem, nagyon jó, akár kis vanilliával cukorral ízesítve a lányaimnak krémtúrónak is:) De sütni is, szintén darával próbáltam már és bevállt.Itt is diéta?:) Nálam is és nálam is a kitűzött dátum a júni 15. :)))

  13. forzadagro says:

    Yayyyyyy…! És mikor lesz valami frankó mákos kaja is?:)

  14. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Mindjárt írom a bécsi címeket.Forza: mákos nyáron lesz legközelebb, ha újra formában leszek 🙂

  15. Tami says:

    Jaj de jó, kérek fogyókúrás recepteket! Még még még!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!