Fűszer és Lélek

Paprikakrémben sült csirke

Libanoni zsidó receptet próbáltam ki tegnap vacsorára. Már többször megállapítottuk, hogy a libanoni konyha valószínűleg az egyik legremekebb a világon, és most sem kellett csalódnunk.
Pitával szokás enni, kanálként használva a kenyérfélét, de nekünk csak kuszkusz jutott.
Ha valaki olyan gondos háziasszony, mint amilyen én nem vagyok, akkor biztosan télire eltett sültpaprika is sorakozik a spájz polcain. Ha mégsem, semmi gond, szerencsére már sok helyen árulnak ilyesmit, és a Lildlben vettem, és még a héja is tökéletesen el volt távolítva. Szinte házi, nagymama által eltett minőség.
Hozzávalók:
1 csirkemell filé
2 nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 üveg sült paprika lecsepegtetve
15 dkg kesudió száraz serpenyőben megpirítva, durvára darálva
1 kk őrölt szegfűbors
só, bors
olívaolaj
fekete olajbogyó
A hagymát karikákra vágtam, és olívaolajon megsózva megdinszteltem. Egy tűzálló tálba szedtem, és a visszamaradt olajon megsütöttem az apró darabokra vágott csirkemellet.
Ezt is a tálba dobtam, az olajbogyóval, és a kesudióval és a fűszerekkel együtt. A paprikát pépesítettem a fokhagymával, majd az egészet összekevertem, és 30 perc alatt megsütöttem.
Eredetileg a Judapesten.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mishmesh,alias Dorka says:

    Kíváncsiságom határtalan most már:)

  2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    200 fokon drága Zsuzskám!de réggen “hallottalak”!Kellemes ünnepeket kívánok Neked!

  3. Anonymous says:

    Szia Eszter!Az Apollon Food-nál (V. kerület, Alkotmány utca 16.) remek sült paprikát lehet kapni. Üdv: Kati

  4. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Köszönöm!

  5. zsuzska says:

    Eszter, hallgatag olvasód vagyok mostanában, az igaz, de itt vagyok mindig:) Csak annyi történik, hogy minden recepted annyira tökéletes, hogy még kérdést sem bírok feltenni. A véleményem pedig annyira dícsérő, hogy már a net sem bírja el;)

  6. Lívi says:

    Eszter! Mi újság a pincében? a hamburgerre gondolok :-)))

  7. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Livi, lehet, hogy értenem kéne a kérdést, de sajnos mégsem teszem.

  8. zsuzska says:

    Eszter, most miért, az a hamburger szerintem sokunk fantáziáját izgatja. A tanmesét én is sokaknak elkezdtem, de remélem nem nekem kell elvégeznem a kísérletet, remélem ettől megkímélsz:)

  9. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Ja! Az a hamburger! :-)Rá se néztem ezer éve. Délelőtt megnézem, és majd beszámolok. Biztosan nem mászott még el 🙂

  10. zsuzska says:

    Eszter, sütőben sütötted meg? Hány fokon? (mivel van otthon jó kis padlizsános paprikakrémem, gondolom, hogy most ahhoz jól felhasználnám. pitával – bibíí)Köszönöm a választ:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!