Fűszer és Lélek

VKF: Élénkítő pezsgő zselé

Lilahangya ünnepi VKF kiírásában élénkítő hatású ételeket kért. Azt tudtam, hogy mit nem fogok készíteni: kávés süteményt, és teával füstölt húst. Pedig mindkettőt szeretem, de arra tippelek, lesz egy jó pár ilyen pályamű.
A megoldás egy csoportnyi kamasz képében sietett a segítségemre, akik vasárnap reggel nagy másnaposságukban öntötték magukba a Red Bullt a metrón.
Magát az italt nem szeretem, szerintem rettenetesen műanyag íze van, és azt a fene nagy élénkítő hatást sem vettem észre rajta próbálkozásaim során. Van viszont egy szilveszteri kedvencünk, a pezsgőzselé, amit bogyós gyümölcsökkel szoktam készíteni, és több liternyi kocsonyásodott pezsgőt tudunk egy buli alakalmával megenni. Persze iszunk is rá, mert az ételhez inni kell 🙂
Sajnos az ünnepek miatt, most erre a receptnek csak erős jóindulattal nevezhető pályaműre futotta, remélem Liláék megbocsájtanak miatta!
Hozzávalók:
1 Red Bull (vicces, de van light változat, én azt használtam)
1 üveg száraz pezsgő
30 dkg mirelit málna
Zselatin
Mivel egy Bécsben vásárolt zselatint használtam, mennyiséget nem írok, mindenki kövesse az utasításokat a csomagoláson.
Először a zselatint készítettem el, majd beleöntöttem a Red Bullt, ami nagyon felhabzott. Ezután jött a pezsgő, majd a gyümölcs, fagyott állapotban. Nagyon hamar megszilárdul, ugyanis a málna pillanatok alatt lehűti. Egy órát pihentetem a hűtőben, majd egy pillanatra meleg vízbe mártom az edényt, és kiborítom a zselét egy tálra. Tortaszerűen szeletelem.

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsuzsi, a red bullt nem csak el lehet hagyni, de ajánlatos is! Ebbe is csak azért került, mert egy olyan megmérettetésre készült a recept, ahová élénkítő receptek kellettek.Szrintem természetesen elkészítheted száraz pezsgőböl is, meginni én is csak azt szoktam 🙂

  2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Köszönöm! Nevezzük ehető italnak 🙂

  3. ILDIKÓCA says:

    Azért szeretek ide jönni, mert olyan egyszerű, magától érthetődő dolgokból is csodákat tudsz készíteni.Nem vallod receptnek, de ez mégis maga a csoda! Gyönyörű, és milyen sikere lehet egy partyn.

  4. piszke says:

    Neee… az én pályaművem majdnem ugyanez és már készül…

  5. Mishmesh,alias Dorka says:

    Ez eddig legérdekesebb gusztaság, amit valaha láttam És nem is túl bonyolult. Megpróbálom szilveszterre elkészíteni. Előtte próba is lesz.. Szerintem a Redbull pont a műanyag-íz miatt finom.Én szeretem. Mondjuk imádom a “mangóízű szénsavas üdítőitalt” is, ami egy geil, műanyagízű, valamint mesterséges íz, színezék, és más egyéb adalékanyagok kvintesszenciája.. tudom. De akkor is szeretem.. A gyerekeknek persze csak egészségeset adok..Nekem meg már úgyis mindegy.

  6. meir says:

    hát csajok:) nekem pont az jutott az eszembe, ha meghívna Fűszeres, hogy ugorjak át vacsira, majd desszertként ezt kirakná az asztalra bután néznék egyet, majd megkérdezném…..na nem is írom le mit kérdeznék:) hirtelen…

  7. Kata says:

    Na, ilyen tuti lesz itthon szilveszterkor. A gyerekek elmennek aludni, mi meg jól megesszük a párommal 😀 Köszi!

  8. forzadagro says:

    Őrületesen jó és kreatív ötlet! Eszter leborulok nagyságod előtt…:)Úgyse nyugszom addig, amíg tévéműsor vagy könyv nem lesz a blogodból!:)

  9. Anonymous says:

    Szia Eszter!Tegnap megcsináltam a savanyú vetrecét és a sült túrótortát, isteni finom lett mindkettő!!!Macaroon

  10. Cserke says:

    Hű, de jó ez!! Megmarad ilyen buborékosnak? És elképzeltem vörös pezsgővel csíkosra csinálva…És kölyökpezsgővel meg a gyerkőcöknek…

  11. Ildi says:

    Szia Eszter,Imádom a képeidet, gyönyörűek! Kedvet csináltak hozzá, hogy ismét elkezdjek új dolgokat kipróbálni.Kipróbáltam a pezsgős zselét, de nem hasonlított a képen látható csodára 🙁 Amikor beleöntöttem a zselébe a Redbullt, majd a pezsgőt, akkor felhabzott (ahogy te is írtad), de a vastag sörhabszerű képződmény fenn is maradt a folyadék tetején, majd felszívódott hűlés közben. Hogy lehet a buborékokat belevarázsolni a folyadékba? Köszi, Ildi

  12. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Szia Ildi!Köszönöm kedves szavaid.Érdekes amit írsz. Nem tudom fagyott gyümölcs volt-e a pezsgődben. Szerintem ugyanis a nagyon gyors megkötés a titka a dolognak. A pezsgő, és a redbull is a hűtőből lett elővéve, és a fagyott gyümölcs pillanatok alatt lehűtötte, még mielőtt az összes szénsav elszökhetett volna. Már többször csináltam, eddig még nem volt gondom. Remélem csak “döglött” volt a pezsgő.

  13. Ildi says:

    Köszönöm! Most hogy mondod, lehet, hogy a zselatint a forralás után teljesen le kellett volna hűteni, mielőtt beleöntöm az italokat? Legközelebb…

  14. Zsuzsi says:

    Szia Eszter!Szeretném elkészíteni ezt a gyümölcsös-pezsgős kocsonyát. Az a kérdésem, hogy muszáj-e bele a red bull, kihagyható-e vagy helyettesíthető-e mással. A másik kérdésem pedig, hogy csak a száraz pezsgő jó-e hozzá, vagy az édes is. Köszi előre is a válaszokat! Zsuzsi

  15. grenadine says:

    nagyon tetszik ez az avantgárd étel! (ital?:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!