Fűszer és Lélek

Olívás tészta

Szombaton unokatestvéremnél ebédeltünk, olívás tésztát Hanuka jegyében. Szerencsénkre nem kapott szárított paradicsomot az egyik hiperben, ezért el kellett mennie a Culinárisba. Ott viszont két féle is volt, fantasztikus minőségben. Nem csináltunk túl bonyolult tésztát, mindössze pár hozzávalóból meglett, és pont ezért most is igaznak bizonyult, hogy a kevés néha több! Talán az egyetlen fontos dolog az, hogy mindenből nagyon jó minőségűt érdemes használni.
Olívaolajon picit megdinszteltünk 8 gerezd felaprított fokhagymát. Hozzáadtuk a szárított koktélparadicsomot, és az ollóval felaprított másik féle paradicsomot is. (Nem keveset, sokat: olyan 35 dkg lehetett együtt a kettő.)
Egy kevés oregánó, frissen őrölt bors, és akár késszé is nyilváníthattuk volna, de nem találtatott eléggé fokhagymásnak. Ezért friss, apróra vágott fokhagymát még dobtunk a tésztára, de akkor már elzártuk alatta a lángot. Közben lereszeltük a parmezánt is, és remek rozék társaságában megettük az egészet.
Annyira, de annyira jó volt!

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Peter Orosz says:

    A maga egyszerűségében pillanatnyilag semmire nem vágyom jobban. Mindenestül állati jól néz ki.

  2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Igen, ebbe csak az került.

  3. Anonymous says:

    A másik féle is szárított volt???Sziszi.

  4. Anonymous says:

    Erre most nagyon összefutott a nyál a számban!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!