Fűszer és Lélek

A pasik és én

Mivel ez egy gasztroblog, most nem pikáns történeteket fogok megosztani az olvasókkal, csak arról a vonzalomról írnék, amit a főzni tudó, és szerető férfiak iránt érzek.
Természetesen a férjemmel kezedem, akinek bár nem a főzés a hobbija, ha mégis olyan hangulata támad, hogy főzne, akkor remekebbnél remekebb ételeket készít. Mikor megismerkedtünk azt állította, hogy nem tud főzni, de rögtön az első hétvégén, egy kerti party-n leleplezte magát. Bár a húsokat akkor még nem ő pácolta, hanem az édesanyja, mégis ő sütögette, fordítgatta mindenkiét. Szakértő szemmel rögtön észrevettem, hogy csiszolatlan gyémánt ez a férfipéldány, le is csaptam rá gyorsan. Azóta mestere lett a tésztáknak, az indiai ételeknek, és a marhapörköltnek. Ebből a szempontból is tökéletes választás.Aztán ott van édesapám, akiről már írtam, hogy mennyire szeret/szeretett főzni. Sőt nagyapám is nagy bírka pörkölt főző hírében állt.
Na és a nagy kedvenceim, a gasztrobloggerek: Beatbull, Horasz, Lorien, Zsúrkenyér, és Dibbuk. Utóbbiról a mai napig csak sejtem, hogy valóban férfi, mert úgy ír 🙂 Remélem nem tévedek, mert az nagyon kínos lenne!
A fiúk blogja annyira más! Nem vesznek el fölösleges apróságokban, grammokban. Csak a lényegre törekednek, és ami a legfontosabb, soha, egyiknél sem olvastam még olyan ételt, amit nem ettem volna meg azonnal. Nevezhetném egy kicsit konzervatívabbnak is őket a főzés terén, de ez sem igaz. Egyszerűen csak más. Kicsit kiérezni a tesztszteront az írásaikból.
Hajrá fiúk, főzzetek sokat!Aztán itt van a JP-s Shadai, aki vegetáriánus, mégis igazi különlegességet készít, nagyon jó ízléssel. Vagy Orosz Peti, akinek főztjét még nem, de Brownie-ját már ettem, és olyan fantasztikus beszédet tartott a sütiről, hogy azt hittem már soha nem kapok egy kockát a zöld M and M csokikkal megszórt süteményből. (végűl persze kaptam, és ötös volt)
Na és persze Meir, aki civil foglalkozása mellett elvégezte a szicíliai szakácsiskolát, de őrzi dédanyja jiddis, kézel íródott szakácskönyvét is.

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. zsúrkenyér says:

  Elkerulte a figyelmem!Meg vagyok tisztelve:)Udvzsurkenyer

 2. lorien says:

  Hmm, kezdem magam kellemetlenül érezni :)De van kérdés is: miben érzel bennünket konzervatívnak, amit persze aztán rögtön átértelmezel, de mégis ez jutott az eszdbe. Most már viszont nagyon fúrja az oldalam a kíváncsiság, hogy miért?

 3. meir says:

  Jaj ezzel a címmel én könyvet fogok írni egyszer:) De igaz, ha egy pasi fakanalat vesz a kezébe akkor azt kezébe veszi és főz:) Addig hosszú az út. Lehet kicsit soviniszta magyarázat arra, hogy mitől főzhet egy pasi jól, de az én véleményem az, hogy egy pasinak ízek vannak a fejében, amíg egy nőnek receptek és összetevők.

 4. Mishmesh,alias Dorka says:

  Eszter, én totál meghatódom a főzős pasiktól. Az én párocskám is főzött egyszer krumplipürét, mikor vizsgaidőszakban voltam. A gyerekek azóta is emlegetik, meg ő is, hogy az apa krumplipüréje volt a legfinomabb ,de sajna azóta is csak a kerti tüzeskedéseknél veszi kezébe a fakanalat. Amúgy nem vagyok biztos benne, hogy elsőre eltalálná, melyik fiókban vanak mondjuk az evőeszközök:( DE ebben én is rudas vagyok, mert mindig mindent átrendezek . Állítólag. Most nem vagyok biztos benne? Rudas, vagy ludas? Vagy egy harmadik version.

 5. meir says:

  ludas a rudasba úszni járnak a fiúklányok

 6. Mishmesh,alias Dorka says:

  Ide dobom az email-címem: mishmesh4@gmail.com

 7. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Lorien:Teljesen jó értelmű konzervatívizmusról beszélek én itt. Pl gyakrabban használtok szalonnát, és milyen igazatok van. Halat, vadat, s mi jó falat.Ilyesmit értek ezen. Csupa csupa jó dolgot.

 8. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Dibbuk, és???? 🙂

 9. lorien says:

  Hát a szalonna, hal, vad az nálam abszolút nem konzervatív semmiféle értelemben, sőt, ellenkezőleg 🙂 De amúgy értem már 🙂

 10. Horasz says:

  Koszonom a kitunteto figyelmet:) Ha ugy nezek ki mint a pasi az elso kepen, lehet en sem foznek:)

 11. Beatbull says:

  hmm, ezek szerint akkor én nem írok (tipikusan) pasisan (?) ;)horasz: akkor azt hiszem nem a levest, hanem mást (mással) kavarnál 😉

 12. Horasz says:

  Mivel a Dite szamomra noi nev, egyertelmu, hogy pasi vagy:) es a konyhad minden csak nem tradicionalis:)Azt hiszem maradok a fakanalnal:)

 13. nemisbéka says:

  Horasz, erről azért őt is kérdezd meg :).

 14. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Szerintem Horasz fözzél! Azért lehetsz ilyen pasi is, de a főzés fontosabb! :-)Beatbull: bocsánat, valóban kihagytalak, pedig te is pasisan főzöl. viszont rád egyáltalán nem igaz a konzervetizmus, aminek a külhon lehet talán az oka.Pótollak!

 15. Mishmesh,alias Dorka says:

  Az asztal körül álló pasik közül az alsó sor bal, és jobb szélsője az a két pasitípus, akiktől elérzékenyülök… Kik ők? Van egy harmadik típus is,a göndör, veszekedős, nemfőzős, zokniszéthagyós. Számítógép elől elráncigálós.. Itt a hátam mögött állós..:-)

 16. Horasz says:

  Hat lehet mi itthoni sracok is maskent foznenk ha hozzafernenk ahhoz a dolgokhoz amikert Beatbull csak elsetel a sarokra (kepletesen:).Szivem szakad meg olyan recepteket ir a kedves kollega:) Pirostalan paradicsom leves es tarsai:) egyszeruen zsenialis:)H.

 17. Tami says:

  Jaj, ez a felső fiú főzhetne nekem is! Vagy bekenhetne oívaolajjal.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!