Fűszer és Lélek

Gyömbéres, almás marha

Írhattam volna, hogy egy tányér forróság, de az nem adta volna vissza, hogy mi is van a tányérban a forró, gőzölgő ételen kívül.
Barátnőm hanukai ajándék gyanánt meglepett egy kis bécsi kóser marhahússal. Időben érkezett, már egy falat kóser hús se volt a hűtőmben. Hiába nincs az a farkasordító hideg, mégis vágyunk a forró levesek, egytálételek után. A gyömbér, a fehérbor, és a sok bors kellemesen átfűti a testünket belülről, főleg, ha megiszunk utána egy-két pohár forraltbort. Azt is hozzáteszem, hogy megirigyelve Mademosiell kokotjáról íródott posztját, és elővettem a magam vaslábosát, és direkt egy vaslábosba való, hosszan párolódó ételt találtam ki. Nagyon finom lett, meg fogjuk ismételni.
Hozzávalók:
1 kg marha apróhús
1 nagy fej lilahagyma
10 cm körüli gyömbér darab
5 dl fehérbor
4 babérlevél
15 szem borókabogyó
1 ek egészbors
2 kk őröltbors
1 kk csombor

4 alma
8 krumpli
olívaolaj
A marhát vékony csíkokra vágtam, és olívaolajra dobtam. Hozzáadtam a babérlevelet, borókát, egészborsot, kicsit lepirítottam, és felöntöttem a bor felével. Csak ekkor adtam hozzá a karikákra vágott lilahagymát. Egy órát lefedve pároltam, majd a többi fűszert is beledobtam a vékony gyufányi csíkokra vágott gyömbérrel együtt. Csak ekkor sóztam, kicsit erősebben. Negyedekre vágtam a krumplit, és ráöntöttem a maradék bort is. Mikor már a krumpli is megpuhult, beletettem a szintén negyedekre vágott almát is.
Végül, mikor megfőtt kiszedtem a krumplit, kicsit sóztam, majd összetörtem. Ez lett a köret.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Igen Meir, megfő benne, és nagyon jó lesz! 🙂

  2. Anicara says:

    És még átforrósodott vitákban is használható:Te gyömbéres, almás marha!!

  3. meir says:

    hat ez nagyon jol nez ki:) de borban foooo a krumpli?

  4. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Nem, ugyanis eléggé megfőtt a gyömbér. Bár én imádom a sípőset.

  5. Anonymous says:

    Ez megint fantasztikus lehet. nem túl csípős a sok gyömbértől?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!