Fűszer és Lélek

Falafelteszt II.

Tegnap este megtartottuk a második falafeltesztet, a Judapest offline programjaként.
Falafel Faloda, VI. Paulay Ede utca 53.
Nehezebb lesz értékelni az eseményt, mint az első alkalommal, ugyanis itt mindenki maga állította össze a falafeljét. (És az értékelőlapok is otthon maradtak, utólag meg nem annyira objektív az ember)
Mint megtudtam, ez volt Magyarország első teljesen vegetáriánus falafelese, ami később, bepánikolva a konkurenciától elkezdett húsos dolgokat is árulni. Ettől megrémülve a vegák kezdtek elszállingózni máshová. Úgyhogy most igyekszenek visszaállni a régi, jól bevált húsmentes választékhoz.
Bár a kiszolgáló hölgy nagyon fáradtnak tűnt, mégis kedves volt végig. Erre mindenképpen a maximális pontszámot adom.
A falafel sajnos már nem nyerte el ennyire a tetszésemet. Ennek egyik oka saját bénaságom, ugyanis nem vettem észre, hogy az öntetek fölött, az üveglapon mindegyikre ki volt írva a neve. Ezért aztán csak tippelni tudtam a sok szósz összetevői között. Megjegyzem nem csak én nem láttam a feliratokat, pedig fényképen is egyértelműen látszik, hogy bizony oda volt írva minden.
A másik hiba, ami viszont komoly pontokat vont le a maximális tízből, az a falafel hidegsége volt. Még azt is megkockáztatom, hogy kiszáradt a golyó 🙁 Imádtam viszont a hummuszt, amiből annyit tettem a pitába, amennyit csak akartam, tehát jó sokat. Kellemes volt a lencsesaláta, a fehérbab, és a csípős szósz is. Biztosan sokan mellőzik az igazi hagymát, de nekünk, akik a Falodából egyenesen hazamentünk nagyon jól esett volna.
Összességében hat pontot adok, mert a rengeteg salátaféle, és öntet nagyon jó volt, de talán érdemes lenne a Falodának elmenni megkóstolni a Noa falafelgolyóját.
Muszáj még megemlíteni a csokoládés süteményt, ami nem is tíz, hanem 11 pontot érdemel! Valami fantasztikus…
És amit még tettünk, ettünk:
Zöldteát, sokféle tea közül választva. Bejglit, amit a Judapest kapott a flódnis akciójáért. Meir evett egy-egy diós, és mákos ‘baklövést’ is.
ÉÉÉÉÉS: Megtudtam, hogy a fiatalember egy szicíliai szakácsiskolában végzett, kézzel készít spagettit, dobálja a pizzatésztát, és hasonló örületek… Kész voltam, vagyok!
Képek a JP Facebook oldalán.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Anonymous says:

  A falafel az Alkotmány utcai hummus bárban a legfinomabb (szerintem)Zakuszka

 2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Pedig nem ittam, és mégsem vettem észre semmit…Szeintem meg fánkot készíteni mindenki tud, de spagettit?!Én még soha nem láttam olyan élő embert, aki tud spagettit csinálni. A nagynéném nagyapjáról hallottam, de hát messziről jött ember, azt mond, amit akar.

 3. meir says:

  pedig sokan vannak, nem hiszem, hogy annyira mindennapi dolog lenne, de megoldható bármikor csak idő fügvénye:) De fotozni és kitenni nem szabad:) nem vagyok kamera érzékeny.De szólits csak juditnak:)))

 4. Majd kiretusálom az arcodat, ha zavar. Csak nem gondolod, hogy egy ilyet nem fotózok le?!Na, ugye?!Eszter

 5. meir says:

  na jo akkor lefotozhatod:) de elötte edzeni kell tehát csinálunk három próba pörgetést és utána foto:) De ha igazán jó fej vagyok akkor előbányászom neked a handy makert ami olyan, mint egy nagyra nőtt tojás szeletelő és azon lehet azokat a kedves hengeres spagettiket késziteni méretre. Ez egy toscan hagyomány.

 6. Moha és Sáfrány says:

  Eszter! Én sokat járok oda enni, éppen azért, mert mindig minden friss, sokan vannak, tehát állandóan hozzák a következő adagot mindenből. Még nem sikerült úgy salátát csinálnom, hogy ne érkezett volna új falafel a válogatás közben, szerintem olyan negyed-fél óránként kerül ki a konyhából egy újabb adag, lehet, hogy pont rosszkor voltatok. 🙁

 7. mimke says:

  Én is rendszeresen járok oda enni, de a falafel golyókat nem lehet dícsérni. Ettem már sokkal jobbat is, de az egyik izraeli munkatársam azt mondta, hogy otthon ennél is sokkal jobban csinálják. Az az igazság, hogy agyon van sütve és száraz. És én még így is szeretem 😀 De az, aki valaha evett rendes falafelt, annak nem hiszem, hogy túl jó..A csokicsoda viszont finoom:)

 8. fakanál says:

  én meg már akkor is jártam oda, amikor megnyitott. képes voltam a város másik – nem közeli – kerületéből átmenni egy-egy falafelért. csak ne lenne olyan csöpp az a helyiség:(

 9. chilii says:

  Na jól van drága Eszter, én most már tűkön ülök annyira várom a flódnidat, mert tudod én tavaly sütöttem ám (életemben először, mert nagyon kíváncsi voltam rá)és most már nagyon szeretném látni, hogy hogyan készül ez a süti egy igazi kóser konyhában! 😉

 10. meir says:

  Te Eszter!Volt ott hagyma én ettem, lilát:)Amugy spagittit késziíteni bárki tudhat, de fánkot? Az a lényeg.A fiatalésrt külön köszönet:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!