Fűszer és Lélek

Mi legyen a fehérrépával?

Be kell vallanom, a fehérrépával eléggé rossz viszonyban vagyok. Persze vannak olyan ételek, amibe muszáj beletennem, de azon kívül önszántamból nem használnám soha. Úgyhogy fehérrépa eddig jóformán csak a húslevesbe, és a gulyásba került. Ezidáig.
Történt ugyanis, hogy sárgarépa salátát gondoltam egyik vacsorára, és meg is kértem a fiúkat, hogy hozzanak hozzávaló zöldséget. Haza is állítottak három szál gyönyörű fehérrépával. (És váltig állították, hogy szép artikuláltan kértem őket, vegyenek fehérrépát.)
Jelentem, eltüntettem, finom volt, és legközelebb se hagyom megfonnyadni a hűtőben!
Sörös, hagymás, szerecsendiós szaftba reszeltem bele, ebben pároltam puhára a bárányérméket.
Hozzávalók:
1 kg bárányhús filé
1 nagy fej hagyma
3 szál fehérrépa
0,5 l sör
Só, bors
Szerecsendió
2 dl tejszín
1 ek konzerv zöldbors
Olívaolaj
A hagymát az olajon megdinszteltem, rádobtam a húst, kicsit megpirítottam. Ráreszeltem a répákat, és felöntöttem sörrel. Fűszereztem, majd puhára pároltam. A szerecsendió íze egyértelműen meghatározó lett, viszonylag sokat használtam belőle. Mire a hús megpuhult, a mártás igencsak besűrűsödött. Ekkor öntöttem fel a tejszínnel, és kevertem bele a zöldborsot. Rögtön elzártam a tüzet alatta, a tejszínt ugyanis nem szabad túlfőzni. Kuszkusszal, és olíván párolt céklával tálaltam.

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. meir says:

    karácsonyra:) kis hamis:) Eszter! Már ketten várakozunk:)

  2. Pirikenagyi says:

    Csatlakozom Meir-hez!Én is szívesen venném, karácsonyra!

  3. meir says:

    Eszter betehetnél egy flódni receptet, mert az enyémet már unom.

  4. Pirikenagyi says:

    Hú de jó ötletet adtál. Igaz, hogy én imádom a fehérrépát – húslevesbe dupla adag, mind én eszem meg – de ilyen formában még nem gondoltam felhasználni. De jobb később, mit soha.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!