Fűszer és Lélek

Marhatokány gránátalmával


Szezonja van a gránátalmának, érdemes kihasználni! Szeretjük ezt a marokkói marhaételt, kicsit napsugarat varázsol ebbe a szürkeségbe. Nem hajdina lenne a hozzáillő köret, inkább a kuszkusz, de a hajdináról köztudott, hogy átmelegíti a testet, ezért érdemes télen többet enni belőle.
Hozzávalók:
50 dkg sovány marhahús
1 doboz paradicsom konzerv
3 gerezd fokhagyma
Koriander (friss, és szárított mag is)
1 ek római kömény
Olívaolaj
2 dl marhahúslé
Méz
(1 chili paprika, ha kedveljük)
A marhát vékony csíkokra vágom, majd az olívaolajon hirtelen lepirítom. Rádobom a fűszereket a friss koriander kivételével. Pár percig kevergetem, csak ekkor adom hozzá a húslét. Lefedve addig párolom, amíg a hús vajpuha nem lesz. Ekkor leveszem a fedőt, és elforralom a fölösleges folyadékot. Hozzáadom a paradicsomot. Ha kell, még utána sózom. A tányéron szórom meg a korianderrel, és a gránátalma magokkal. A tetejét meglocsolom forró mézzel.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. gjuci says:

    Megcsináltam (csak a mézet hagytam ki a végén) és szenzációsan finom!

  2. grenadine says:

    :)Eszter kol halkavod az akcióért!!

  3. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    A marhahúslé valóban marhahúslevest takar.Ha bármilyen húst megvehetsz, akkor fehérpecsenyét ajánlanék.Mi nekünk azt tanították az iskolában, hogy amit a szánkba veszünk, azt le kell nyelni. 🙂

  4. SzT says:

    Ti mit csináltok a magokkal? Az egyik iskola összerágja és lenyeli, a másik kiköpi őket. Ti melyikbe jártok…?

  5. Anonymous says:

    Amatőr kérdés No.2: a marhának melyik részét ajánlod hozzá?A másik Amatőr

  6. Anonymous says:

    Tényleg guszta!Lehet egy amatőr kérdés? Mi az a marhahúslé? Húsleves lenne?amatőőőr


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!