Fűszer és Lélek

Tökmagos buci juhtúróval

Vasárnap reggelire sütöttem ezt a tökmagos bucit. Vizet egyáltalán nem tettem bele, csak sört, és egy kevés juhtúrót. Fantasztikus illata lett, és az íze is nagyon finomra sikeredett. Egy hibáját találtunk csupán, hogy ami estére megmaradt, az már nem volt az igazi. Azt biztosan állíthatom, hogy annyit érdemes belőle sütni, amennyi egyszerre el is fogy.
Sokan mondják, hogy a szikkadt kenyér jobb pirítósnak, mint a friss. Vannak esetek, amikor egyet kell, hogy értsek ezzel a véleménnyel, de a tökmagos bucinál ez is megdőlni látszik. Ugyanis szerintem igazán különleges élmény a ropogós tökmag, a kicsit füstös, forró héj, rajta a hideg körözöttel, ami krémes, de magában rejt néhány roppanós hagymadarabot.
Hozzávalók 6 db bucihoz:
3 bögre liszt
1 kk sikér
1,5 bögre sör
1 bögre juhtúró
1/2 bögre tökmag

1 kk cukor
2 dkg élesztő
Az élesztőt egy nagyon kevés vízben a cukorral megfuttattam, majd összekevertem a többi hozzávalóval, a tökmag kivételével. 15 percig dagasztottam, majd letakarva duplájára kelesztettem. Belegyúrtam a magokat, formáztam, majd újabb 20 percig pihentettem. 200 fokos sütőben 15 perc alatt sütöttem meg. Tejföllel is remek!

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Én Herbáriában szoktam venni.http://www.herbaria.hu/?mode=wShopHa nem tudja az eladó, hogy mi az, kérd Szentján néven. Bioboltban is érdemes.

  2. pirikenagyi says:

    Eszterkém! Hol szerzed be a sikért? Éppen itthon vagyok, és már megyek is a boltba, csak írd meg, hova!

  3. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    2,5 dl. Az amerikai mérőpohár 🙂

  4. Anonymous says:

    Hány decis a bögre? Gratulálok, nagyon guszta :))

  5. Anonymous says:

    Ez a tökmagos buci eszembe juttatott valamit, amit már régen ettem. HA a feleségem megsüti a bucit, akkor én sütök hozzá csirkemájat. Nagyon nagyon finom.Gábor


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!