Fűszer és Lélek

Az újságokról

h-2007_1125máj0064Zsúrkenyértől kaptam a kérdést, de nem leszek jó partner ebben a körkérdésben, ugyanis egyáltalán nem veszek gasztronómiai lapokat. Úgyhogy nem is nagyon tudom megválaszolni az ott feltett kérdéseket pontosan.
Sógorom egy olyan helyen dolgozott idáig, ahová az összes lap járt szinte. Ezeket ő nagyon rendesen hazahordta, és a női lapokat rendszeresen meg is kaptam hatalmas paksamétákban. Eleinte örültem neki, aztán egyre kevesebbet néztem át, a végén már csak a címlapra vetettem egy-egy pillantást. Pedig gyakorta volt benne mindenféle receptmagazin is, de komolyan mondom, újságonként átlagosan max. 0,5 hasznos cikket találtam. S nem azért, mert megjátszanám magam, hanem mert vagy külföldi, semmitmondó magazinokból átvett, értelmetlen receptek, vagy azért, mert egyszerűen rossz hozzávalókból készült rossz ételek.
De hogy valami értékelhetőt is írjak, megvan a kezdetektől 1993-ig az összes Magyar Konyha. Azok a régi számok mind nagyon értékesek számomra. Persze a receptek többsége már nagyon elavult, de több olyan írás van benne, ami most olvasva is nagyon érdekes, hasznos. Kíváncsi lennék, ilyen értékes írások miért nem születnek manapság. Vajon csak pénz kérdése, hogy nem fizetnek meg írni tudó embereket, vagy attól félnek, hogy úgysem olvassa el senki, hiszen az olvasni tudók már kihaltak?!
Mindegy, abbahagyom a morgást, és bevallom, hogy női lapok közül kedvelem a Nők Lapját, sőt, havonta többször is megveszem. Amikor terhes voltam néha megvettem a Kismama Magazint is, és az összes horror sztorit elolvastam a szülésről 🙂 A többi lap, amiért pénzt adok se nem főzőcskézős, se nem gasztró, és még csak nem is nőcis.
Folyamatosan nézem viszont a könyvesboltok polcait, hátha megjelenik valami olyan, amit érdemes megvennem. És sajnos komoly pénzeket utalok át az Amazonnak könyvekért (főleg szakácskönyvekért).
Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. dolcevita says:

  De, azt néztem ki! Bár rákerestem a szerző portfóliójára, és az csapnivaló. Akkor ezt felejtem. Fura, hogy Michael Ray, aki zseniális ételfotós ezt ajánlotta.Neked ezek szerint megvan?Amúgy érdekelnének az ilyen praktikák, de a világítási trükkök jobban. Van benne szó erről?

 2. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Igen, nekem még soha semmi problémám nem volt. USA-bol nagyon olcsó, Angliából pedig 2-3 nap alatt itt van, futár hozza.Ugye nem a Digital Food Photography-t akarod megrendelni? Na mert azt nem érdemes :-)Megtudhatod, hogy lehet ragasztóval szezámmagokat ragasztani, krumplipürét fagyinak álcázni, ilyenek….

 3. dolcevita says:

  Én repjegyen kívül soha semmit nem rendeltem a neten. Az Amazonon szemezek hónapok óta egy ételfotós könyvvel, de nem mertem megrendelni. Ezek szerint jók a tapasztalatok???

 4. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

  Meg még én sem bántam, az igaz, de utána számolni nem szeretek!

 5. phzs says:

  Az Amazon rajtam is sokat keres, de még nem nagyon bántam meg az oda utalt pénz elköltését. 😉


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!