Fűszer és Lélek

Bacon-os hústekercs diómártással

h-bűnbeesés A nagy szombati kóserság után, ami ráadásul vegetáriánusra is sikeredett, ugyanis nem volt időm elmenni csirkét venni a Dob utcába, vasárnap reggel a férjem közölte, hogy neki mindegy mi lesz az ebéd, de krumplipüré legyen hozzá, és valami bacon szalonna is szerepeljen benne. (Sült szalonna krumplipürével? 🙂 )
Arra gondoltam, hogy szalonnába tekert sajtot panírozok majd, diós bundába. Aztán felszaladt a volt kolléganőm egy kis “disznótorossal” ami négy gyönyörű szelet friss karaj volt. Egy kicsit módosítanom kellett a menüt, de a szalonna, dió, krumplipüré maradt.
A karaj szelelteket kicsit kiklopfoltam (mint pár hete megtudtam, kipotyoltam), sóztam, borsoztam, mustárral megkentem. Ráfektettem 2-2 szelet bacon-t, és pár szelet póréhagymát. Fogpiszkálóval megtűztem, és olívaolajon minden oldalát körben megpirítottam. Ekkor fehérbort öntöttem alá, és puhára pároltam. Itt egy kicsit elgondolkoztam azon, hogy csempészem majd bele a diót, de aztán gyorsan megpirítottam egy serpenyőben, hozzáöntöttem a hús alatt megmaradt pecsenyelét, és botmixerrel összeturmixoltam. Belemorzsoltam egy diónyi kéksajtot, kicsit sózatam, zöld konzerv borssal borsoztam. Annyira finom lett, hogy ajánlom mindenkinek, próbálja ki!
bűnbeesés2A füge már csak igazán ráadás volt, várakozott a hűtőben egy darabka valódi Roquefort, muszáj volt valamire felhasználni. Ha valaki még nem evett volna márványsajtot, tanácsolom, hogy ne ezzel kezdje, bár szerintem a sajtok legjobbika, az íze annyira tömény, hogy érdemes egy bizonyos skálán végighaladni a kóstolásáig. Most 10.000 Ft/kg helyett 7000 Ft/kg az ára a Tesco-ban.
Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    nálunk soha nincs valódi “rokfort” a hiperben, mert még az utánzat is 6-7e., amit kevesen vesznek meg. sajnos az igazi francia tényleg 10 körül mozog. De abból nem is lehet 10-15 dekát megenni egyszerre, annyira fanyar. csak 1-1 falatka, és lezsibbad a szád.

  2. Robi says:

    Épp ma voltam a Culinarisban. Valóban nem tíz, hanem 9900! Micsoda különbség 🙂

  3. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    A valódi roquefort az bizony tíz alatt nagy kincs!

  4. tappancs says:

    márványsajt tízezerért??az nem passzol…még a francia roquefort is olcsóbb…..

  5. Anonymous says:

    Anyám! Pedig a rántottsajt variáció se akrármi lett volna! Követelem a könyved kiadását! Had tudják meg azok is, akiknek nincs internetük!Tami

  6. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Bele bizony, de nem volt itthon.

  7. meir says:

    látom te sem leszel “félhalott”:))) Ezt viszont lelopom.Igazán egy kis tejszin is belefért volna:) már csak az állaga miatt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!