Fűszer és Lélek

Mézes csirkenyárs

h-nyárs2Húst ígértem hússal, kóser témában, de meglágyult a szívem, legyen hús sok zöldséggel. Köretként sült cékla, petrezselymes, fokhagymás gerslivel. Mind a két növény mostohagyermeke a magyar konyhának, pedig teljesen máshogy is elkészíthető, mint a cékla savanyúság, vagy a gersli sóletnek való felhasználása. Szerintem sokkal jobb ízű a hántolt árpa, mint a barna rizs, és minden benne van, ami a rizst egészségessé teszi, mégis ritkán tálaljuk köretként. A cékláról pedig el kell mondjam, hogy a cékla savanyúság gondolatától is rosszul vagyok, még a szaga is rossz érzéssel tölt el, nem úgy, mint a sült cékla, ami mennyei eledel. Vékony hasábokra vágva, pici olívaolajon, enyhén megsózva kell megsütni. Érdemes ugyanezt zellerrel is kipróbálni, jó alternatívája a sült krumplinak.
Hozzávalók a csirkenyárshoz:
2 csirkemell vékony csíkokra vágva, fokhagymás pácban egy éjszakát pácolva
Olajbogyó
2 cukkíni, zöldséghámozóval hosszú, vékony csíkokra metélve
Só, bors
Méz
Egy csirkemell csíkot megkentem mézzel, majd rátettem egy cukkíni szeletet. Hullám formában felszúrtam egy bambusznyársra. Utána egy olajbogyó következett, majd megint hús cikkínivel. Serpenyőben alacsony lángon megsütöttem. Gyakran kell forgatni a méz miatt, nehogy odaégjen!
Gersliből a leves is nagyon finom!nyárs1

Eredetileg a Judapesten.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Valóban hosszabb idő kell neki, én megfőzőm, utána még 20 percig lefedve trtom, mint a rizst. Megpuhul, de időigényes, valóban.

  2. aarkus says:

    Az árpát hogy készíted köretnek? Én eddig csak főzni próbáltam (mint a rizst), de rágós, kemény marad, bármeddig maszatolom…

  3. lekvároskukta says:

    Ennek igazán örülök….:-)

  4. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Hello! ezen a Lekvároskukta néven mindig jót derülök! 🙂

  5. lekvároskukta says:

    Szia Eszter!Ez a recept…hmmmm, nagyon tuti!Imádom a céklát, Anyukám házi tormás céklája verhetetlen.Jó, hogy írtad a sült céklát, mindenképp ki fogom próbálni.Üdv: Lekvároskukta

  6. Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek says:

    Nem dolgoznak. A szombat, az szombat, és az állam felett ál 🙂

  7. Anonymous says:

    Jaj! Már megint de gusztusos! Én meg száraz kakós csigát eszek :(Ilyenkor, amikor szombat munkanap, a vallásos zsidók mit csinálnak?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!